Konkordato için nereye başvurulur?

İçindekiler:

  1. Konkordato için nereye başvurulur?
  2. Konkordato kararını kim verir?
  3. Konkordato tasdikinden sonra ne olur?
  4. Konkordatonun tasdiki nedir?
  5. Konkordato alacaklılar toplantısına kimler katılabilir?
  6. Konkordato adi alacak nedir?
  7. Konkordato başarısız olursa ne olur?
  8. Konkordato kararı ile hacizler kalkar mı?
  9. Konkordato geçici Mühlette faiz işler mi?
  10. Konkordato kaç yıl sürer?

Konkordato için nereye başvurulur?

Konkordato başvurusu nereye, nasıl yapılır? Mali durumu bozularak ödeme gücünü kaybetmiş ve konkordato hükümlerinden faydalanmak isteyen borçlu, İcra Tetkik Mercii Hakimliği'ne başvurur.

Konkordato kararını kim verir?

Ticaret mahkemesi, yukarıda sayılan şartların varlığı halinde, konkordatonun tasdikine karar verir. Tasdik kararını veren mahkeme kararında, alacakları itiraza uğramış olan alacaklılara dava açmaları için yedi günlük süre verir. Bu süre içinde borçlu aleyhine dava açmayan alacaklıların hakları düşer.

Konkordato tasdikinden sonra ne olur?

Alacağını süresi içinde yazdırmamış alacaklılar açısından da konkordato tasdik kararı bağlayıcıdır. ... Yani tasdik kararının ilân edilmesini takiben 1 ay süre geçtikten sonra bu alacaklılar tarafından dava açılır ve alacaklı lehine sonuçlanırsa, borçlunun bu alacaklılara da konkordatoya göre ödeme yapması gerekecektir.

Konkordatonun tasdiki nedir?

Konkordatonun tasdiki kararında alacaklıların hangi ölçüde alacaklarından vazgeçtiği ve borçlunun borçlarını hangi takvim çerçevesinde ödeyeceği belirtilir. ... Konkordato tasdik edilmezse mahkeme konkordato talebinin reddine karar verir ve bu karar ilân edilerek ilgili yerlere bildirilir.

Konkordato alacaklılar toplantısına kimler katılabilir?

Oylamada sadece konkordato projesinden etkilenen alacaklılar oy kullanabilir. 206 ncı maddenin birinci sırasında yazılı imtiyazlı alacakların alacaklıları ve borçlunun eşi ve çocuğu ile kendisinin ve evlilik bağı ortadan kalkmış olsa dahi eşinin anası, babası ve kardeşi alacak ve alacaklı çoğunluğunun hesabında dikkate ...

Konkordato adi alacak nedir?

Kısaca; borçlunun mahkeme denetimi altında alacaklılar ile anlaşması durumuna konkordato ismi verilmektedir. ... Ayrıca konkordato terimi, literatürde borç anlaşması veya iflas anlaşması olarak da ifade edilmektedir. Konkordato hem adi borçluların hem de iflasa tabi borçluların yararlanabileceği hukuki bir yoldur.

Konkordato başarısız olursa ne olur?

Borçlu, özel olarak mahkemenin onayını gerektiren kurallara ya da konkordato komiserinin ihtarına aykırı davranırsa, mahkeme tarafından borçlunun malvarlığı üzerinde tasarruf yetkisinin kısıtlanmasına veya İİK. 292 madde düzenlemesi gereği, konkordato talebinin reddedilerek, eğer borçlu iflasa tâbi bir kişi ise ...

Konkordato kararı ile hacizler kalkar mı?

2) Takiplere Etkisi Konkordato geçici mühlet ve kesin mühletin, mühletten önce başlamış takiplerde konulan hacizler üzerinde herhangi bir düşürücü etkisi bulunmamaktadır. ... Ancak bu kural, yalnızca mühlet zarfında geçerli olacak ve konkordatonun tasdik edilmesi ile söz konusu hacizler düşecektir.

Konkordato geçici Mühlette faiz işler mi?

7101 sayılı Kanunun 22 maddesi ile faiz konusu 294/3 maddesi hükmünde şöyle düzenlenmiştir; “Tasdik edilen konkordato projesi aksine hüküm içermediği takdirde kesin mühlet tarihinden itibaren rehinle temin edilmemiş her türlü alacağa faiz işlemesi durur”. ...

Konkordato kaç yıl sürer?

Konkordato Süresi Ne Kadardır? Yasada belirtildiği üzere ilgili belgelerin sunulması için mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi vermektedir. Eğer talep edilirse bu 3 ay 2 ay kadar daha uzatılabilir ve toplam süre 5 aya çıkar.