Psikolojik olgunluk nedir?

İçindekiler:

  1. Psikolojik olgunluk nedir?
  2. Ongun ne anlama gelir?
  3. Duygusal olgunluk ne demek?
  4. Sağlıklı ilişki nedir?
  5. Sağlıklı bir ilişki nasıl başlar?

Psikolojik olgunluk nedir?

Psikolojik olgunluk kavramı, kim olduğu ya da olmadığı veya duygu ve düşüncelerini ayırt edebilen, benmerkezci olmayan, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında, en az kendisi kadar başkalarının duygu ve düşüncelerine de değer vermeyi ifade eder.

Ongun ne anlama gelir?

Ongun ya da Totem, Eski Türklerin Tengricilik inancında, içinde bir ruhu barındıran bir cisme verilen isimdir. ... Bu genellikle kendi boylarını koruduğuna inandıkları kutsal bir havyan türü ya da büyük bir atalarının ruhunu barındırdığına inandıkları bir cisimdir.

Duygusal olgunluk ne demek?

Duygusal olgunluk, sevgi almak ve yaymak yeteneğinde yatar. Güçlüsünüzdür acımasız değil, dayanıklı ve çetinsinizdir ama zalim değil. Duygusal olgunluk ruhun enerjisinin serbestçe dolaştığı, yetiştirilmiş ve geliştirilmiş içsel bir durumdur; duygusal blokajlar veya enerji sızıntısı yoktur.

Sağlıklı ilişki nedir?

Sağlıklı ilişki kendi ihtiyaç ve arzularını ihmal etmeksizin karşınızdakinin ihtiyaçlarına öncelik verebilmektir. Dinlemek, dinlenmek, düşünülmek, düşünmek, fedakarlık etmek ve fedakarlık görmektir. Almanın ve vermenin eşit olduğu, bu dağılımın adil bir şekilde yapıldığı bir yapıdır.

Sağlıklı bir ilişki nasıl başlar?

  1. İşte sağlık bir ilişki için 6 öneri.
  2. 1- Farklılıklarınıza saygı gösterin.
  3. 2- Yarışa girmeyin.
  4. 3- Beklentileri gözetin.
  5. 4- Ortak geleceğinizde uzlaşın.
  6. 5- Cinsel mutluluğu göz ardı etmeyin.
  7. 6- Fırsatlar yaratın.
  8. İlişkilerde 3 büyük hata.