Becirman anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Becirman anlamı nedir?
  2. Seyit Bilal Becirman kimdir?
  3. Becırman nereye bağlı?
  4. Seyyid Bilal türbesine nasıl gidilir?
  5. Seyyid Bilal Türbesi nerede?
  6. Kürtçe Becirman ne demek?
  7. Gercüş nereye bağlı?
  8. Seyit kime?
  9. Gercus hangi ile bagli?
  10. Gercüş nüfusu kaç?
  11. Seyyidlerin soyu nereden geliyor?
  12. Gercüş hangi ilimizin ilçesi?
  13. Gercüş Batmandan önce nereye bağlıydı?
  14. Gercüş ne zaman ilçe oldu?
  15. Seyit kimin soyundan?
  16. Gercüş nüfusu ne kadar?

Becirman anlamı nedir?

Becirman'ın anlamı ise 'vergisiz' demek. Peygamber soyundan gelen seyitlerin yerleştiği köyde Osmanlı döneminde 'seyitlerden vergi alınmaz' denilerek köyün adı 'Becirman' (vergisiz) olurken Cumhuriyet döneminde koyun adı Vergili olarak değiştirilmiş.

Seyit Bilal Becirman kimdir?

Türbesindeki kitabede, 1132-1212 yılları arasında yaşadığı belirtilen Seyyid Bilal, ömrünün bir kısmını Irak'ın Kerbela bölgesinde geçirmiş, 1154 yılında Bağdat'tan Hasankeyf sancağı olan Vergili (Becirman) köyüne göç ederek yaşamının geri kalan kısmını bu köyde geçirmiş ve burada vefat etmiştir.

Becırman nereye bağlı?

Becirman, Gercüş
Becirman
Becirman Becirman'ın Batman'daki konumu
ÜlkeTürkiye
İlBatman
İlçeGercüş
11 satır daha

Seyyid Bilal türbesine nasıl gidilir?

Seyyid Bilal Türbesi Nasıl Gidilir? Buraya ulaşım oldukça kolaydır. Gerçüş ilçesine gelip burada köy dolmuşlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da şahsi aracınızla tabelalar yardımıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Seyyid Bilal Türbesi nerede?

Türbe, Sinop'un doğu tarafında, Ada mevkii üzerinde bulunan Cezayirli Ali Paşa Camisi'nin sol yanındadır.

Kürtçe Becirman ne demek?

Becirman uzun yıllar belki de büyük bir haksızlığa uğradı. Çünkü burası bir seyit köyü. Osmanlı döneminde bunlar vergiden muaf olan bir köydü. Bu nedenle bu köyün ismi Kürtçe de vergisiz anlamına gelen Becirman'dı.

Gercüş nereye bağlı?

Gercüş, Mardin-Midyat eşiği denilen 1100–1200 m yükseklikteki dağların kuzey eteğinde, etrafı dağlarla çevrili 850 rakımlı bir platoda kuruludur. Güneyinde Midyat, kuzeyinde Hasankeyf, doğusunda Dargeçit, batısında Savur ve Bismil ilçeleri ile çevrilidir. İlçe merkezi Batman iline 59 km mesafededir.

Seyit kime?

Seyyid (Arapça: سيد), İslam peygamberi Muhammed'in kızı Fatıma ve torunları Hasan, Hüseyin, Zeynep, Rukiyye ve Ümmü Gülsüm'ün soyundan olduğu inanılanlar genel olarak bu adla anılır. Hanımlar için Seyyide sıfatı kullanılır.

Gercus hangi ile bagli?

Gercüş İlçesi Mardin Sancağının Midyat İlçesine Bağlı bir köy iken, yılında İlçe Statüsü kazanmıştır.'da Batman iline bağlanmıştır.

Gercüş nüfusu kaç?

Yıllara Göre Gercüş Nüfusu
YılGercüş NüfusuErkek Nüfusu
201820.48410.295
201719.2149.447
201619.9959.947
201520.27810.108
10 satır daha

Seyyidlerin soyu nereden geliyor?

Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in soyundan gelen kişilere Seyyid ya da Hüseyni denir. Seyyid olarak anılan ilk isimlerden biri Zeynel Abidin'dir. Tam adı Ali Zeyn El Ab-ı Din'dir. 659 yılında Medine'de doğan Zeynel Abidin, hayatının büyük kısmını ibadet ile geçirdi ve çevresindekilere örnek oldu.

Gercüş hangi ilimizin ilçesi?

Gercüş
ÜlkeTürkiye
İlBatman
Coğrafi bölgeGüneydoğu Anadolu Bölgesi
İdare
16 satır daha

Gercüş Batmandan önce nereye bağlıydı?

19. yüzyılın başlarında Diyarbakır Vilayeti Mardin Sancağına bağlı Midyat kazasının bir nahiyesi olan Gercüş, yılında ilçe statüsünü kazanarak Mardin iline bağlandı. tarihine kadar Mardin iline bağlı bir ilçe olan Gercüş, bu tarihte Bakanlar Kurulunun aldığı kararla yeni bir il statüsü ...

Gercüş ne zaman ilçe oldu?

Gercüş İlçesi Mardin Sancağının Midyat İlçesine Bağlı bir köy iken, yılında İlçe Statüsü kazanmıştır.'da Batman iline bağlanmıştır. Süryanilerin geçmişte yoğun olarak yaşadığı Midyat ve civarında “kefer”le başlayan birçok köy ismine rastlanmaktadır.

Seyit kimin soyundan?

Seyyid (Arapça: سيد), İslam peygamberi Muhammed'in kızı Fatıma ve torunları Hasan, Hüseyin, Zeynep, Rukiyye ve Ümmü Gülsüm'ün soyundan olduğu inanılanlar genel olarak bu adla anılır. Hanımlar için Seyyide sıfatı kullanılır.

Gercüş nüfusu ne kadar?

Yıllara Göre Gercüş Nüfusu
YılGercüş NüfusuErkek Nüfusu
201820.48410.295
201719.2149.447
201619.9959.947
201520.27810.108
10 satır daha