Peynir kekiği nedir?

İçindekiler:

  1. Peynir kekiği nedir?
  2. Yabani kekik hangisi?
  3. Türkiyede kaç çeşit kekik vardır?
  4. Taze kekik nerelerde kullanılır?
  5. Dağ kekiği nerede bulunur?
  6. Taze kekik yemeklerde nasıl kullanılır?

Peynir kekiği nedir?

İzmir kekiği, halk arasında Bilyeli kekik, Taş kekiği, Güve kekiği, Peynir kekiği gibi isimler de söylenmektedir. ... İzmir kekiği saçak köklü, çok fazla gövde oluşturan, çalımsı ve çok yıllık bir bitkidir. Yetişme şartlarına göre bitki boyu 30-65 cm arasında değişir. Yaprakları kalp veya oval şekillidir.

Yabani kekik hangisi?

YABANİ KEKİK (Thymus Serpyllum) Bir diğer adı da dağ kekiği olan yaban kekiği, kendine has kokusu ve hoş kokulu bir lezzete sahip olması ile daima ilgi odağı olan bir bitki çeşididir. Yaban kekiği çoğunlukla yemek çeşitlerinde bir baharat olarak kullanılmaktadır.

Türkiyede kaç çeşit kekik vardır?

"Dünyada yaklaşık 100 kekik türü yetişiyor, bunun da 33'ü Türkiye'de.

Taze kekik nerelerde kullanılır?

Tüm et yemeklerine çok yakışsa da en yaygın kullanımı kırmızı et yemekleri. Kuzu etinin baskın kokusunu örttüğü için çokça tercih edilir. Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir.

Dağ kekiği nerede bulunur?

En iyi kekik Toros Dağları'nda yetişiyor Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli olan ve Akseki'de bitki türleri üzerine araştırma yapan Prof. Dr. Oktay Yeğen ise kekiğin güneşli iklime sahip yüksek rakımlı ve taşlı Toros Dağları'nda yetiştiğini söyledi.

Taze kekik yemeklerde nasıl kullanılır?

Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir. Özellikle taze kekik, fırında bütün tavuk pişirilirken kullanıldığında tavuğa bambaşka bir aroma verir. Balık tariflerinde de kekiğin yeri ayrıdır.