Narenciye hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Narenciye hangi ilaç kullanılır?
  2. Narenciye ilaçlaması ne zaman yapılır?
  3. Uçkurutan hastalığı nedir?
  4. Limon neden çatlar?
  5. Turunçgil zararlıları nelerdir?
  6. Narenciye bordo bulamacı ne zaman atılır?
  7. Limon fidesi yaprak Doker mi?
  8. Ilk limon nasıl oluştu?
  9. Limon nasıl üretildi?
  10. Fumajine neden olan zararlılar?
  11. Çiçek güvesi nedir?
  12. Narenciye ağacına hangi gübre verilir?
  13. Narenciye yaprak gübresi ne zaman verilir?

Narenciye hangi ilaç kullanılır?

Bayer uzmanlığında hazırlanan Movento® SC 100, narenciyenin de dahil olduğu 13 üründe karşılaşılan çok sayıda zararlıya karşı sezon boyu üstün koruma sağlıyor.

Narenciye ilaçlaması ne zaman yapılır?

Turunçgillerde (özellikle limonlarda) Nisan ayı çiçeklenme döneminden itibaren çiçek kontrolleri yapılır. Eğer çiçeklerin yarıdan fazlasında zararlının larva veya yumurtası görülürse ilaçlamaya başlanır ve 10 gün ara ile 2-3 defa tekrarlanır.

Uçkurutan hastalığı nedir?

Hastalık etmeni ağaçlara hava yoluyla bulaşan ve odun dokusunda gelişen bir fungustur. Gelişme sıcaklıkları 3-30°C olup optimum gelişme sıcaklığı 18-20°C'dir. Hastalığın spor keseleri (picnidiumlar) tek yıllık sürgünlerde oluşur. Bu keselerden çıkan sporlar yağmur ve rüzgarın etkisiyle ağaçtan ağaca yayılır.

Limon neden çatlar?

Meyve yarılmasının esas nedeni bilinmesede, sulama ve meyvenin kabuk kalınlığı ile ilgili olduğu düşünülmektedir. Meyve yarılması genellikle yağmurdan veya sulamadan sonra görülür. Meyvelerde büyümeyle birlikte kabukta enine veye boyuna yarılmalar meydana gelir.

Turunçgil zararlıları nelerdir?

TURUNÇGİL ZARARLILARI
  • Kırmızı ve Sarı Kabuklu Bitler. Turunçgillerin dal, gövde, yaprak ve meyvelerinde bitki özsuyunu emerek zararlı olurlar. ...
  • Unlubit. ...
  • Beyaz Sinekler. ...
  • Torbalı Koşnil. ...
  • Yıldız Koşnili. ...
  • Yaprak Bitleri. ...
  • Yaprak Pireleri. ...
  • Limon Çiçek Güvesi.
Daha fazla öğe...

Narenciye bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor.

Limon fidesi yaprak Doker mi?

Limon ağaçları kış şartlarına çok dayanıksızdır bu yüzden yaprak dökebilirler.

Ilk limon nasıl oluştu?

İlk olarak limonun nerede ortaya çıktığı bilinmese de, ilk yetiştirilmeye başlanan yerlerin Güney Hindistan, Myanmar ve Çin olduğu tahmin edilmektedir. M.S 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde Güney İtalya'ya öncü limon meyveleri getirilmiş, ancak tarımı pek yaygınlaşmamıştır.

Limon nasıl üretildi?

Çünkü limon, ekşi portakal ile ağaç kavununun melezlenmesinden elde edilmiştir. Turunçgiller, insanların müdahalesi dolayısıyla çok karmaşık bir evrimsel değişim sürecine girdikleri için sistematik ve taksonomileri çok açık değildir.

Fumajine neden olan zararlılar?

Beyazsinekler ve Yaprak bitleri gibi zararlılar bitki özsuyu emmelerinin yanında tatlımsı madde salgılayarak fumajine de neden olurlar. Ayrıca bitki virus hastalıklarını da taşırlar. Bu nedenle bu zararlıların EZE değeri düşüktür.

Çiçek güvesi nedir?

-Zeytin Güvesi Ergininin genel görünümü gümüş rengindedir. -Zararlının üst kanatlarının üst kısmında siyah renkli lekeler yer alırken kenar uçlarında ise gümüşi renkli saçaklar bulunur. -Her döl zarar verdiği dönemlere göre “yaprak dölü”, “çiçek dölü” ve “meyve dölü” olarak adlandırılır. ...

Narenciye ağacına hangi gübre verilir?

Yetiştiriciler, kış sonu (Şubat ayında), her ağaç başına 2-3 kg N-P-K 12-12-17 gübresi ile yüzeye serpme gübreleme yaparlar.

Narenciye yaprak gübresi ne zaman verilir?

Yaprak gübresi uygulamaları kışın (Şubat ayı başlangıç) yoğun kullanılması gereken tabi ki bitkinin ihtiyacına göre(Fosforlu, azotlu veya iz elementli) değişik yaprak gübreleri kullanarak haziran ayına kadar gelinir ve bitirilir.