Orkide çiçeği nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Orkide çiçeği nasıl bakılır?
  2. Orkide toprağı yerine ne kullanılır?
  3. Orkide toprağının içinde neler var?
  4. Orkide normal toprakta yaşar mı?
  5. Orkide toprağı hangi ağaç kabuğundan olur?

Orkide çiçeği nasıl bakılır?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide toprağı yerine ne kullanılır?

Orkide çiçeğinin toprağına; odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanılır. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi lifleri, ezilmiş şişe mantarı, köpük de yer alır.

Orkide toprağının içinde neler var?

Orkide toprağından kasıt orkideler için özel olarak hazırlanan saksı karışımlarıdır. Genel olarak saksı harcında odun kömürü kırıntıları, eğrelti otu, perlit, pomza, ağaç kabukları, strafor köpükler gibi çeşitli malzemeler kullanılır.

Orkide normal toprakta yaşar mı?

Orkide toprağı genellikle normal saksı toprağı tarzında olmamaktadır. Hava ve su geçirgenliği fazla olan bazı maddelerin karışımları veya tek tek kullanılmaları ile hazırlanırlar. Bu nedenle; orkide normal toprağa dikilir mi? sorusuna kısaca "Hayır" cevabını veriyoruz.

Orkide toprağı hangi ağaç kabuğundan olur?

Orkide Toprağı (Çam Kabuğu Malç)