Türkiye Somali IMF borcunu nasıl ödedi?

İçindekiler:

  1. Türkiye Somali IMF borcunu nasıl ödedi?
  2. Türkiyenin dış borcu ne kadar?
  3. IMF son borç ne zaman bitti?
  4. Türkiye Somali'nin ne kadar borcunu ödedi?
  5. Somali ne zengini?
  6. Türkiye dünyada dış borçta kaçıncı sırada?

Türkiye Somali IMF borcunu nasıl ödedi?

5 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti ve IMF arasında, 'de "Somali'nin Yönetilen Hesabına ilişkin Hibe Anlaşması" imzalandı. Ve bu anlaşma kapsamında Somali'nin IMF'ye olan vadesi gecikmiş borcu, Türkiye'nin IMF'deki hesabı üzerinden ödendi.

Türkiyenin dış borcu ne kadar?

Hazine, Türkiye'nin itibarıyla brüt dış borç stokunun 448,4 milyar dolar, net dış borç stokunun 262,1 milyar dolar olarak hesaplandığını bildirdi.

IMF son borç ne zaman bitti?

tarihinde Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcun son taksiti Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'nın transfer emriyle ödendi. Böylelikle Türkiye'nin uzun yıllardır devam eden IMF borcu sıfırlanmış oldu.

Türkiye Somali'nin ne kadar borcunu ödedi?

Türkiye, Somali'nin IMF'ye olan ve vadesi geçmiş borcunun ödenmesine katkıda bulundu. Bu katkıyla Türkiye, Somali'nin IMF'ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını ödeme kararı aldı.

Somali ne zengini?

Somali, çoğu henüz el değmemiş halde uranyum, demir, kalay, bakır, jips, boksit ve doğal gaz yataklarına sahiptir. Arap Yarımadasına yakınlığı nedeniyle petrol açısından da zengin olduğu varsayılmaktadır.

Türkiye dünyada dış borçta kaçıncı sırada?

Türkiye, 247,1 milyar dolarlık toplam dış borç stokuyla dünya sıralamasında 23. sırada.