Bulmacada göreceli ne demektir?

İçindekiler:

  1. Bulmacada göreceli ne demektir?
  2. Zaman göreceli bir kavram ne demek?
  3. Rölatif ne demek felsefede?
  4. Görecelik nedir edebiyat?
  5. Rölatif faktör nedir?

Bulmacada göreceli ne demektir?

Arapça kökenli bir sözcük olan izafi, öznel yorumlara açık olan olgu demektir. Kelimenin ''izafiyet'' şeklindeki kullanımı da yaygındır. Nispet kelimesinden türetilmiş olan nispi sözcüğü, kesin olmayan, muğlak kavramları tanımlamak için kullanılır. Göreceli kelimesinin kısaltılmış halidir.

Zaman göreceli bir kavram ne demek?

Einstein'ın göreceli zaman kavramı en basit haliyle “Kızgın bir sobanın üzerinde geçirilen bir dakika ile güzel bir bayanın yanında geçirilen bir dakikanın kişi tarafından farklı algılandığı “ söylenilerek tarif edilir. ... Zamanın göreceliğinin kişinin hayatına ve yaptıklarına göre değiştiğine inanıyorum.

Rölatif ne demek felsefede?

Felsefe ve bilimde önemli bir kavram olan rölatif kelimesi dilimize Latinceden geçmiştir. Kelime mutlak olmayan ve kesinlik taşımayan anlamına gelir. Matematiksel ya da bilimsel olarak ispatlanmamış, henüz hipotez aşamasında olan tüm teoriler rölatif olarak tanımlanır.

Görecelik nedir edebiyat?

Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, yani göreceli bir nitelik taşıyan yargılara öznel (subjektif, göreceli) yargılar denir. Öznel anlatımda kişi, cümleye kendi duygularını katar, bir yorum yapar. Bu tür yargılar “bence, bana göre” anlamı taşır.

Rölatif faktör nedir?

Rölatif etkinlik faktörü veya R.E. faktorü bir patlayıcı'nın tahrip gücünü TNT eşdeğeri/kg (TNTe/kg) ölçü biriminde TNT ile ilişkilendirir. R.E. faktörü 1 kg patlayıcıya eşdeğer olan TNT miktarıdır. R.E. büyüdükçe, patlayıcı daha güçlü olmaktadır.