Dolgu sökülüp tekrar yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Dolgu sökülüp tekrar yapılır mi?
  2. Amalgam dolgu sökümü nasıl yapılır?
  3. Dolgu yenileme acıtır mı?
  4. Diş dolgusu düşerse ne olur?
  5. Amalgam dolgu yenilenir mi?
  6. Diş dolgusuna ne zarar verir?
  7. Diş dolgusu yapılırken ağrı olur mu?

Dolgu sökülüp tekrar yapılır mi?

Diş dolgusu bir diğer adıyla “diş restorasyonu” olarak da bilinen işlemde çürümekte olan diş yapısının yerini – diş içerisinde oluşan boşluğa eklenen bir malzemenin – alması amaçlanmaktadır. Diş dolguları uzun yıllar durabilir, ancak sonunda tüm dolguların değiştirilmesi gerekir.

Amalgam dolgu sökümü nasıl yapılır?

İşlem sırasında lastik örütünün üstünde ve altında kuvvetli bir aspirasyon sağlanmalı. Bol su irrigasyonu altında söküm yapılmalı, dolgunun ısınarak daha fazla cıva buharı çıkarması engellenmeli. Amalgamın mümkün olduğunca büyük parçalar halinde çıkması hedeflenmeli.

Dolgu yenileme acıtır mı?

Diş dolgusu işleminden sonra bir miktar acı veya hassasiyet olması oldukça yaygındır. Ancak diş dolgusundan birkaç gün sonra hâlâ hassasiyet ve ağrınız varsa, diş hekimi ile iletişime geçmek gerekmektedir.

Diş dolgusu düşerse ne olur?

Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir. Bu durum, dişin sert dış tabakasının altındaki tabaka olan dentin'in ortaya çıkmasına neden olur. Dentin çok daha hassas bir yapıya sahip olduğu için çürümeye karşı daha az dayanıklıdır.

Amalgam dolgu yenilenir mi?

Amalgam dolgu uzun ömürlü bir dolgu çeşididir. Dişlerde herhangi bir yıpranmaya sebebiyet vermediği müddetçe amalgam dolgu dişten çıkarılmamalıdır. Değişim gerektiren durumlarda temel prensip çıkan artıkların ağız içi ortam ile temas ettirilmeden uzaklaştırılmasıdır.

Diş dolgusuna ne zarar verir?

Dolgu diş yüzeyinden daha yüksekte olduğunda, ısırma ve çiğneme kuvveti nedeniyle bir süre sonra dolguda çatlak oluşabilir. Ayrıca yüksek dolgular şiddetli ağrıya ve eklem sorunlarına neden olabilir. 7. Diş sıkma ve gıcırdatma dolguda çatlaklara ve kırılmalara neden olabilir.

Diş dolgusu yapılırken ağrı olur mu?

Diş dolgusu sırasında diş hekiminin uyguladığı anestezi sayesinde herhangi bir ağrı duyulmaz. Diş dolgusunun amacı, diş çürümelerini veya boşluklarını düzeltmek ve neden olabilecek rahatsızlıkları hafifletmektir. Diş hekimi dişinizi doldurduktan sonra biraz acı veya hassasiyet hissetmenizin çeşitli nedenleri vardır.