İçindekiler:
- Gripken ne yemek lazım?
- Gribe ne iyi gelir nefis yemek tarifleri?
- Gripken ne yememeli?
- Gripken ne yapılmamalı?
- Gripken yoğurt yenir mi?
- Gripken cips yenir mi?
Gripken ne yemek lazım?
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Gribe ne iyi gelir nefis yemek tarifleri?
Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır. Ayrıca hazırladığınız çayların içine, tarçın, karabiber, zerdeçal gibi faydalı baharatları da ekleyebilirsiniz.
Gripken ne yememeli?
Sucuk, pastırma, sosis, salam gibi işlenmiş etler de histaminden zengin gıdalardır. Sadece soğuk algınlığı zamanlarında değil, sağlıklı beslenmek adına da zaten bu işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekir. Peynirler de dikkat edilmesi gereken besinler arasındadır.
Gripken ne yapılmamalı?
Alkol ve kahve sıvı kaybına neden olacağı için kullanılmaması önerilir. Sigara içmeyiniz. Sigara hastalığın belirtilerini artırabileceği için içilmeyiniz. Hapşırma veya öksürme esnasında ağzınızı elinizle kapatmayınız.
Gripken yoğurt yenir mi?
Soğuk algınlığı durumlarında inek sütü yerine belki keçi sütü tercih edilebilir. Bunun yanında
yoğurt ve kefir de mayalı ve histamin içeriği fazla olan gıdalardandır. Dolayısıyla hastayken süt değil
yoğurt ve kefiri tercih edip bunu da günde 400 ml ile sınırlandırmak gerekmektedir.
Gripken cips yenir mi?
Bu nedenle soda gibi asitli içeceklerden kaçınmakta fayda olabilir. Eğer boğazını yaraysa ya tahriş olmuşsa
cips ya da granola gibi atıştırmalıklar boğazınızda adeta 'zımpara kağıdı' etkisi yaratacaktır. Hassas olan bu dönemde, atıştırmalıkları daha çok meyveden yana yapmanızda yarar olacaktır.