Tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?
  2. Tip 2 diyabet nasıl tedavi edilir?
  3. Tip 2 şeker hastası yüzde kaç rapor alır?
  4. Tip 1 diyabet tanısı nasıl konur?
  5. Şeker sınırı kaç olmalı?

Tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?

Tip 2 için risk faktörleri yaşın artışı, şişmanlık (obezite), ailede diyabet öyküsü, gebelikte iri bebek ya da diyabet öyküsü, fiziksel aktivite azlığı, bozulmuş glukoz toleransı ve ırk/etnik gruptur.

Tip 2 diyabet nasıl tedavi edilir?

Tedavi genellikle şu şekildedir; diyabete bağlı olarak uygun bir diyet programı, hastanın boy, kilo ve yaşam tarzına özel egzersiz programı ve insülin-ilaç tedavisi olarak gerçekleşir. Medikal tedavilerin hasta için yeterli gelmediği durumlarda cerrahi tedavi uygulanmaktadır.

Tip 2 şeker hastası yüzde kaç rapor alır?

Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor. Ardından emeklilik hakkına sahip olabiliyor.

Tip 1 diyabet tanısı nasıl konur?

Tip 1 Diyabet Tanısı Tip 1 şeker hastalığının tanısı ve teşhisinde kan açlık glukozunun iki kez 126 mg/dl veya üzerinde bulunması veya rastgele (aç veya tok) kan şekerinin iki kez 200 199 mg/dl üzerinde bulunması kesin tanı koydurucudur.

Şeker sınırı kaç olmalı?

Açlık kan şekerinin normal değeri 70 ila 99 mg/dl arasındadır. Açlık kan şekeri ölçülmeden önce kişi kafein tüketmemeli, alkol ve sigara kullanmamalı, aşırı duygusal strese maruz kalmamalı, ilaç kullanılmamalıdır. Tokluk kan şekeri ise 80 ila 140 mg/dl arasında olmalıdır. Düşük Kan Şekeri Nedir?