Citalopram Aristo 10 mg ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Citalopram Aristo 10 mg ne için kullanılır?
  2. Kalp ilaçlar hangi saatlerde alınmalı?
  3. İlaçlar hangi saatte alınmalı?
  4. ATARAX antidepresan mı?
  5. ATARAX şurup kimler kullanamaz?
  6. Farklı ilaçlar kaç saat arayla içilmeli?

Citalopram Aristo 10 mg ne için kullanılır?

Cipralex (essitalopram), seçici serotonin geri alım inhibitörü grubundan bir antidepresandır. Beyindeki serotonin miktarını arttırarak zihinsel dengenin korunmasına yardımcı olur. Çoğunlukla depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılsa da, panik atak için reçete edilebilmektedir.

Kalp ilaçlar hangi saatlerde alınmalı?

İlacı her gün aynı saatte almak önemlidir. Akşam saatlerinde alınması daha uygundur. Aç ya da tok olarak alınabilir. Bir bardak su ile alınmalıdır.

İlaçlar hangi saatte alınmalı?

Sabah akşam kullanılacak bir ilaç sabah hangi saatte içildiyse akşam da aynı saatte içilmelidir.Yani sabah 9.00 da içildiyse, akşam 21.00 de içilmelidir. Günde 3 sefer içilmesi gereken ilaç örneğin sabah saat 8.00 de başlanmışsa 2. seferi 16.00 da, üçüncüsü ise gece 24.00 de içilmelidir.

ATARAX antidepresan mı?

antidepresan veya anksiyolitik değil antihistaminiktir. bir süre sonra 1 tabletin bünyeye "tık" demediği ilaç.

ATARAX şurup kimler kullanamaz?

Özel kullanım durumları: Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Karaciğer fonksiyon (işlev) bozukluğu, orta veya ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda doz azaltılmalıdır. Eğer ATARAX' ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Farklı ilaçlar kaç saat arayla içilmeli?

İlaçların istenen etkiyi gösterebilmeleri için kanda belirli bir seviyede olmaları gerekir. Bu seviyeyi eşit tutabilmek ancak ilacı eşit aralıklarla almakla mümkündür. Örneğin günde 3 kez alacaksanız 8 saat ara ile, 4 kez alacaksanız 6 saat arayla içmelisiniz.