Açıköğretim 4 yıllık bölümler için kaç puan gerekir?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim 4 yıllık bölümler için kaç puan gerekir?
  2. Açıköğretim fakültesi hangi puan türüyle alıyor?
  3. Açıköğretim Fakültesi için TYT yeterli mi?
  4. Acikogretim Universite icin hangi sinava girilmeli?

Açıköğretim 4 yıllık bölümler için kaç puan gerekir?

2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek ve en az 140 puan almak gerekmektedir. 4 yıllık lisans bölümleri içinse 170 puan almış olmak gerekiyor.

Açıköğretim fakültesi hangi puan türüyle alıyor?

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekiyor.

Açıköğretim Fakültesi için TYT yeterli mi?

4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 180 puan almak gerekmektedir.

Acikogretim Universite icin hangi sinava girilmeli?

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.