Sac yolma hastaligi nasil gecer?

İçindekiler:

  1. Sac yolma hastaligi nasil gecer?
  2. Bir insan neden saçlarını koparır?
  3. Saç yeme isteği neden olur?
  4. Pika hastalığı neden olur?
  5. Sürekli saçla oynamak nedir?

Sac yolma hastaligi nasil gecer?

Toplumda “saç koparma hastalığı” olarak bilinen Trikotilomani (TRK) hastalığı ile beraber depresyon gibi diğer psikiyatrik hastalıklara da rastlandığına dikkat çeken uzmanlar, dürtü bozuklukları içinde sınıflandırılan hastalığın ilaç tedavisi ve davranış terapisiyle ortadan kalktığını söylüyor.

Bir insan neden saçlarını koparır?

Tıpkı alkolizm, patolojik kumar, depresyon ve daha birçok psikiyatrik hastalık gibi trikotillomani de genetik, duygusal ve çevresel faktörlerin bir bileşimi sonucu ortaya çıkar.

Saç yeme isteği neden olur?

Zihinsel engelleri ya da bazı psikiyatrik bozuklukları olan insanlarda görülen bu sendromun asıl nedeni 'trikofaji' olarak adlandırılan bir davranış bozukluğu. Kendi saçını yutmak olarak tanımlayabileceğimiz bu sorun, 'trikotilomani' ismi verilen kendi saçını çekme davranışına sahip insanlarda daha sık görülüyor.

Pika hastalığı neden olur?

Pika sendromunun tam olarak nedeni bilinmemekle beraber demir eksikliği, çinko eksikliği ve yetersiz beslenme en yaygın nedenler arasındadır. Ancak kimi zamanda psikolojik sorunlar da yabancı madde yeme alışkanlığına neden olabilmektedir.

Sürekli saçla oynamak nedir?

Saçlarınızla oynamak çocuklukta veya ergenlikte başlamış ve endişeli olduğunuzda yaptığınız bir şeye dönüşmüş olabilir. Gergin hissettiğinizde veya rahatsız edici, endişeli düşüncelerle başa çıkarken saçınızla oynuyorsanız bu alışkanlık bir anksiyete bozukluğunun belirtisi olabilir.