Güneşte kurutulan reçel nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Güneşte kurutulan reçel nasıl saklanır?
  2. Vişne reçeli güneşte nasıl bekletilir?
  3. Vişne reçeli ne kadar sürede pişer?
  4. Reçel koyu olursa ne yapılmalı?
  5. Çilek Reçeli neden güneşte bekletilir?

Güneşte kurutulan reçel nasıl saklanır?

Soğuyunca kıvamı reçel kıvamına gelmişse olgunlaşmış demektir. Reçeli kuru kavanozlara koyup ağızlarını kapatın. Güneş almayan serin bir yerde saklayın. Çok sıcak bölgelerde buzdolabında bekletmeniz daha doğru olur.

Vişne reçeli güneşte nasıl bekletilir?

Vişne reçelini ateşten aldıktan sonra, bir cam tepsiye boşaltın ve üzerini ince bir tülbent ya da ince delikli bir koruyucu ile örterek güneşte çektirmeye bırakın. Arada karıştırarak, tercih ettiğiniz kıvama gelinceye kadar (2-4 gün arası, dilerseniz daha fazla) güneşte bekletin.

Vişne reçeli ne kadar sürede pişer?

İlk aşamada vişne yıkanır, suyu süzülür, çekirdekleri bir tığ yardımıyla çıkarılır. Bundan sonra şeker ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın.

Reçel koyu olursa ne yapılmalı?

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Çilek Reçeli neden güneşte bekletilir?

Lezzetli bir çilek reçelinin en büyük sırrı mis kokulu, rengini güneşten almış, tadı yerinde tarla çileğidir. Bir de güneşte çektirerek kıvam almasını sağlamak. Böylece sanki kireçte beklemiş gibi tane tane, tadı kokusu ve kaynamadığı için bozulmayan ışıl ışıl rengiyle nefis bir reçel olur.