1 kepçe mercimek çorbası kaç kalori?

İçindekiler:

  1. 1 kepçe mercimek çorbası kaç kalori?
  2. 1 kase haşlanmış yeşil mercimek kaç kalori?
  3. 100 gr haşlanmış yeşil mercimek kaç kalori?
  4. Yeşil mercimeğin faydaları nelerdir?
  5. Yeşil mercimeğin zararları nelerdir?
  6. Yeşil mercimek hangi vitamin var?
  7. Kırmızı mercimekte hangi vitaminler var?
  8. Yeşil mercimek suyu neye iyi gelir?
  9. Yeşil mercimek yemeğinin yanına ne yapabilirim?
  10. Haşlanmış yeşil mercimek nasıl yapılır?
  11. Yeşil mercimekli pilav nasıl yapılır?

1 kepçe mercimek çorbası kaç kalori?

Süzme olmayan kırmızı mercimek çorbası kalori açısından daha yüksektir. 1 kepçe kırmızı mercimek çorbası yaklaşık 150 mililitre ve 46 kaloriyken bir porsiyonu yaklaşık 275 mililitre ve 85 kaloridir. 1 orta kâse kırmızı mercimek çorbası ise yaklaşık 200 mililitre ve 62 kaloridir.

1 kase haşlanmış yeşil mercimek kaç kalori?

Kalorisi düşüktür Mercimek, düşük bir kalori değerine sahip olduğundan, kilo vermek isteyenler için mükemmeldir. 1 bardak haşlanmış mercimek, yalnızca 230 kalori içerir. Bu miktar ile; günlük lif ihtiyacınızın yarısından fazlasını ve günlük protein ihtiyacınızın 1/3'ünü karşılayabilir.

100 gr haşlanmış yeşil mercimek kaç kalori?

Kalori Bilgisi Yeşil Mercimek Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 299 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Fincan (Normal) yani 95 gramlık miktarında Yeşil Mercimek 285 kalori bulunmaktadır. Yeşil mercimek, kuru baklagil grubunda değerlendirir. Karbonhidrat, protein, demir, potasyum içeriği yüksek bir besindir.

Yeşil mercimeğin faydaları nelerdir?

- Yeşil mercimek yüksek protein sayesinde kemik sağlığına katkıda bulunur. Vücudun kas sistemini güçlendiren yeşil mercimek hastalıklı hücrelerin sayısını azaltarak vücudun bağışıklığını artırır. - Uzun süre midenin tok hissetmesini sağlar. Aynı zamanda lif bakımından zengin olan yeşil mercimek bağırsakları temizler.

Yeşil mercimeğin zararları nelerdir?

Diğer tüm yiyeceklerde olduğu gibi yeşil mercimek tüketimin aşırı olması, vücutta bazı sorunların yaşanmasına neden olur. - Fazla tüketimi, ishal sorununu ortaya çıkarabilir. Bağırsakların hızlı şekilde çalışması, ishal sorununun direkt olarak ortaya çıkarabilir. - Vücudun yorulmasına neden olabilir.

Yeşil mercimek hangi vitamin var?

A vitamini, B grubu vitaminler , K vitamini ve C vitamini içermektedir. Fosfor, sodyum, kalsiyum, potasyum ve çinko mineralleriyle birlikte karbonhidrat da bulundurmaktadır. Ayrıca yeşil mercimekte iyot da bulunur.

Kırmızı mercimekte hangi vitaminler var?

100 g kırmızı mercimek 116 kcal enerji içeriğine sahiptir. Sodyum, potasyum, protein, magnezyum, C vitamini, demir, kalsiyum, A, B12, D vitamini açısından zengin bir yiyecektir. Cilde iyi gelir. İçerisindeki antioksidan bileşenler sayesinde yaşlanmayı engeller, ciltteki yara ve aknelere iyi gelir.

Yeşil mercimek suyu neye iyi gelir?

Gaz yaptığına inanılan yeşil mercimeğin suyu aslında gaz yapmıyor, üstelik sağlığımıza inanılmaz faydalar sağlıyormuş! Yeşil mercimek suyunun diyabet, insülin direnci ya da hipoglisemi gibi durumlar için oldukça faydalıdır. Hem kan şekeri seviyelerini dengede tutmakta hem de sürekli bir enerji kaynağı olabilmektedir.

Yeşil mercimek yemeğinin yanına ne yapabilirim?

1) Herkesin Sevdiği Klasik Yayla Çorbası Yeşil mercimek yemeğinin yanına ne yapsam diye düşünenler, hasta çorbası olarak da bilinen yayla çorbasını denemeli. Yoğurttan gelen şifa ile donatılmış bu nefis çorba, yeşil mercimek yemeğinin yanında sunulabilecek sıcak bir başlangıç olabilir.

Haşlanmış yeşil mercimek nasıl yapılır?

İstediğiniz ölçüdeki mercimeği tencereye alın ve üzerin 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek 25 dk orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.

Yeşil mercimekli pilav nasıl yapılır?

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.
  2. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. ...
  3. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin.