Lenox bitkisi nedir?

İçindekiler:

  1. Lenox bitkisi nedir?
  2. Şalgam otu nasıl ekilir?
  3. Lenox ne zaman hasat edilir?
  4. Şalgam otu ne işe yarar?
  5. Hayvan şalgamı yenir mi?
  6. Şalgam ne zaman ekilir?
  7. Hayvan şalgamı ne zaman ekilir?
  8. Kanola hayvan yemi olarak kullanılır mı?
  9. Yem şalgamı dekara ne kadar ekilir?
  10. NDF ADF adl nedir?
  11. Yem bitkisi desteği ne kadar?
  12. Şalgam turpu hangi mevsimde yetişir?
  13. Turp Şalgam hangi ayda ekilir?
  14. Şeker Sorgumu ne zaman ekilir?

Lenox bitkisi nedir?

Lenox, Yemlik Kolza ve ot tipi yem şalgamı olarak ta bilinen ve hiç sulanmadan yetiştirilebilen, dekara 6-10 ton verime ulaşabilen, -22 protein oranı ile yoncaya eşdeğer olan tek yıllık bir yem bitkisidir. Yetişme süresi 7-8 aydır. Silajı kokusuz olup hayvanlar tarafından sevilerek yenmektedir.

Şalgam otu nasıl ekilir?

Şalgam tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Şalgam tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Şalgam tohumu ekim derinliği 1 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 5-10 cm ,sıralar arası 20-25 cm arasındadır.

Lenox ne zaman hasat edilir?

Dekardan 8-10 ton verim alırsınız. Kış soğuklarına dayanıklıdır. 2.5-3 ay sonra hasat edilebilir. % 45'i kök, % 55'i yapraklardan oluşan iyi bir yem bitkisidir.

Şalgam otu ne işe yarar?

Akciğerleri ve bronşları temizler, vücuda rahatlık verir. Romatizma ve nikriste faydalıdır. Mafsal şişliklerini indirir, şikayetleri giderir. Abse, dolama, kan çıbanı ve donmalarda kullanılır.

Hayvan şalgamı yenir mi?

Tek veya iki yıllık bir yem bitkisidir. Kök tipi ve ot tipi olmak üzere 2 tip hayvan şalgamı vardır. ... Çok iyi sindirilebilen ve yüksek verimli bir yem bitkisi çeşididir. Yaprakları ve kökü hayvanlar tarafından iştahla yenir.

Şalgam ne zaman ekilir?

Ekim zamanı, ilkbaharda mart-nisan; sonbaharda ağustos sonları ile eylül aylarıdır. Tohumlar ya serpme yoluyla ekilir ve sonra fidelerde seyreltme yapılır. Ya da sıralar üzerinde tohumlar, 15-25 cm. aralıkla ve 1-2 cm. derinliğe ekilir. İklim isteği: Şalgam, ılık ve serin mevsimlerin bitkisidir.

Hayvan şalgamı ne zaman ekilir?

Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde Ağustos ayı içinde, Doğu Anadolu'da 15-31 Temmuz arası ve Orta Anadolu'da 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapılmalıdır. 2-3 ay içinde hasada başlanabilmektedir. Ana ürün olarak ilkbaharda, ikinci ürün olarak ise tahıl hasadından sonra ekilebilir.

Kanola hayvan yemi olarak kullanılır mı?

Kanolanın kuru ot, silaj, sap, saman ve anızları ruminantların beslenmesinde kaba yem kaynağı olarak değerlendirilebilmektedir. Kanola kaba yemleri ile beslemede koyunlar sığırlara göre daha hassas olup, öncelikle sığırların beslenmesinde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yem şalgamı dekara ne kadar ekilir?

Dekara 250-300 gr yem şalgamı tohumu ekilir. Yemlik şalgamı ülke geneklinde bir çok çiftçi ekmektedir. Tohum ekim derinliği 1.5-2cm dir. Ekimi takiben yaklaşık 2 ay sonra yedirilecek yumru ve yaprak verimine ulaşır.

NDF ADF adl nedir?

Kaba yemlerdeki sellülozun sindirilebilirliğini belirleyen kriterler, NDF (Neutral Detergent Fiber/Nötral Deterjan Sellülozu) ve ADF (Acid Detergent Fiber/Asit Deterjan Sellülozu) oranlarıdır.

Yem bitkisi desteği ne kadar?

Yem bitkileri üretim desteği, dekar başına olmak üzere, korunga için 90 lira, tek yıllık yem bitkileri için 60 lira, silajlık ekilişler için 100 lira, yapay çayır mera için 150 lira, diğer çok yıllık yem bitkilerinde sulu olanlar için 90 lira, kuru olanlar için de 40 lira olacak.

Şalgam turpu hangi mevsimde yetişir?

o Ayrıca şalgam, halk hekimliğinde bedene dinçlik sağlayan, mide ve siyatik ağrılarına iyi gelen bir besin olarak bilinmektedir. Şalgam bitkisi tohumlarıyla çoğaltılır. Tohumlar, doğrudan doğruya bitkinin yetiştirileceği yere ekilir. Ekim zamanı, ilkbaharda mart-nisan; sonbaharda ağustos sonları ile eylül aylarıdır.

Turp Şalgam hangi ayda ekilir?

Turp tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Turp tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Turp tohumu ekim derinliği 0,5-1 cm , sıralar üzeri 5-10 cm cm, sıra üzeri 20-25 cm arasındadır.

Şeker Sorgumu ne zaman ekilir?

Tatlı sorgum, şeker sorgum adıylada bilinmektedir. İki biçimlik bir yem bitkisidir. Dekera 2.5 - 3 kg tatlı sorgum tohumu ekilir. Ekim zamanı İlkbahar ve Yaz başlarıdır.