Maskesi düşmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Maskesi düşmek ne demek?
  2. Gerçek Yüzü kimliği niteliği ortaya çıkmak anlamlı deyim nedir?
  3. Huyuna gitmek ne demek?
  4. Maskara olmak ne demek?
  5. Maskara olmak nereden gelir?
  6. Yerin dibine sokmak ne demek?
  7. Madara olmak ne anlama gelir?
  8. Mataracı ne demek?
  9. Kalpazanlığın cezası ne kadar?
  10. Trakyada kalpazan ne demek?
  11. Kalpazanlık yapmak ne demek?
  12. Kalpazanlık suçu kaç yıl?
  13. Trakya ne demek sözlük anlamı?
  14. Trakya kızanı ne demek?
  15. Safçana ne demek?

Maskesi düşmek ne demek?

DeyimDüzenle [1] Gerçek kimliği, yüzü ortaya çıkmak.

Gerçek Yüzü kimliği niteliği ortaya çıkmak anlamlı deyim nedir?

➡Maskesi Düşmek deyiminin anlamı:Gerçek yüzü, kimliği, niteliği ortaya çıkmak. ➡Maskesi Düşmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Nihayet maskesi düştü, herkes onun ne mal olduğunu anlayacak.

Huyuna gitmek ne demek?

Bu yazımızda sizlere Huyuna suyuna gitmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Huyuna suyuna gitmek deyiminin anlamı: İsteklerine, alışkanlıklarına, yapısına göre onu kızdırıp ürkütmeyecek davranışlarda bulunmak.

Maskara olmak ne demek?

Maskara olmak deyiminin anlamı ve açıklaması Gülünç hâllere düşmek, alay konusu olmak.

Maskara olmak nereden gelir?

Maskara sözcüğü İtalyancada maske anlamına gelen mascheradan gelir.. Modern maskara T.L.Williams tarafından kız kardeşi Mabel için 1913'te yapılmıştır.

Yerin dibine sokmak ne demek?

Yerin dibine geçmek deyiminin anlamı:1. Çok utanmak, sıkılmak. 2. Kaybolmak, göze görünmez olmak.

Madara olmak ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Kötü duruma düşmek, yalanı, yanlışı ortaya çıkmak. "Yalanı orya çıkınca, madara olmaktan kurtulamadı."

Mataracı ne demek?

Toplu olarak yapılan gezi ve yolculuklarda, kervanlarda matara ile su taşıyan ve dağıtan kimse, kāfile sakası: XVII. asır sonlarıyle XVIII. asır başlarında bahşiş alanlar saraydaki nöbetçi kapıcılar, Bâb-ı Hümâyun kapıcıları, meş'aleciler, solaklar, beş bölük yeniçeri matracı, yazıcı, pişkeşçi, teşrîfatçı, iskemleci, ...

Kalpazanlığın cezası ne kadar?

Kalpazanlık suçu Türk Ceza Kanunu'nda parada sahtecilik başlığı altında tanımlanmıştır. Bu addaki 197. maddeye göre, parayı sahte olarak üreten, ülkeye sokan, nakleden, muhafaza eden veya tedavüle koyan kişi, iki yıldan on iki yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Trakyada kalpazan ne demek?

Klarnet diye bir enstruman yoktur literatürlerinde. Gırnata denir ona. Biri için kalpazan derlerse sahte para bastığını sanmayın sakın. Yerinden kalkmaya bile üşenen, tembel birisidir sadece.

Kalpazanlık yapmak ne demek?

Kalpazan olma durumu veya kalpazanca iş. Yasaya göre devletçe çıkarılmış ve sürüme sunulmuş olan paraya benzer, gizlice uydurma para basılması ve bunların geçerliğe konulması.

Kalpazanlık suçu kaç yıl?

PARADA SAHTECİLİK (KALPAZANLIK) SUÇU İşbu fıkra hükmüne göre; sahte parayı bilerek kabul eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır.

Trakya ne demek sözlük anlamı?

Trakya (Yunanca: Θράκη Thraki, Bulgarca: Тракия Trakiya), Güneydoğu Avrupa'da yer alan güney Bulgaristan, kuzeydoğu Yunanistan ve Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki topraklarını içeren, tarihi çok zengin bir bölgedir.

Trakya kızanı ne demek?

Kızan: Çocuk, genç... Pırkalamak: Kurcalamak, dürtmek... Bikerette: Bir işi tek seferde, bir kerede yapmak... Maacır: Muhacir.

Safçana ne demek?

Merabayın Birden fazla kişinin bulunduğu ortama girildiğinde herkese birden “Merhaba” demek için kullanılan kelimedir. 'Merabayın kızanlar.'' Purnik Sigaradan veya içkiden bir fırt almak için kullanılan kelimedir.