Kayseri'de hangi göl var?

İçindekiler:

  1. Kayseri'de hangi göl var?
  2. Yay Gölü hangi bölgemizdedir?
  3. Kayseri Tuz Gölü nerede?
  4. Kayseride kac tane baraj var?
  5. Kayseri'de hangi barajlar var?
  6. Sultan Sazlığı hangi ilçede?
  7. Sultan Sazlığı tektonik mi?
  8. Sultan Sazlığı nerenin?
  9. Kayseri'de tuz gölü var mı?
  10. Kayseri'de hangi baraj var?
  11. Kayseri Merkez Yamula Barajı kaç km?
  12. Kayseride kaç tane baraj var?
  13. Kayseri'de kaç baraj var?
  14. Sultan Sazlığı hangi köyde?
  15. Sultan Sazlığı kapalı mı?
  16. Suğla Gölü tektonik mi karstik mi?

Kayseri'de hangi göl var?

Göller
  • Doğal Göller. Kayseri İli'nde bulunan göllerin bir bölümü geniş sazlık ve bataklıklar durumundadır. ...
  • Sultan Sazlığı Develi Ovası'nın güney kesiminde yer alan Sultansazlığı çok sayıda dereyle sulanmakta olan geniş bir bataklıktır. ...
  • Yay Gölü ...
  • Tuzla (Palas-Tuzhisar) Gölü ...
  • Engir Gölü ...
  • Sarıgöl. ...
  • Baraj Gölleri. ...
  • Göletler.

Yay Gölü hangi bölgemizdedir?

Yay Gölü, Türkiye'nin Kayseri ilinde yer alan bir göldür. Erciyes Dağı'nın güneyinde, Develi-Yahyalı-Yeşilhisar-İncesu kasabaları arasında uzanan volkanik kapalı havzaya Sultan Sazlığı-Yay Gölü adı verilmektedir.

Kayseri Tuz Gölü nerede?

Palas Tuzla Gölü, Kayseri ili, Sarıoğlan ilçe sınırlarında bulunan tektonik oluşumlu tuzlu göldür. Yüzey rakımı 1131 m, uzunluğu 8 km, genişliği 8 km, alanı 23,5 km2'dir. Faylar ile çevrelenen, kapalı havza özellikli Palas Ovası'nın en alçak alanıdır.

Kayseride kac tane baraj var?

Yamula Barajı, Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri'nin 25 km kuzeybatısında, Yemliha Mahallesi yakınlarında kuruludur.

Kayseri'de hangi barajlar var?

"Kayseri'deki barajlar" kategorisindeki sayfalar
  • Ağcaşar Barajı
  • Akköy Barajı

Sultan Sazlığı hangi ilçede?

39.000 ha. Referans no. Sultan sazlığı, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri il sınırları içerisinde Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır.

Sultan Sazlığı tektonik mi?

Sultan Sazlığı Ekosistenıi Tektonik bir çöküntü özelliğindeki Develi Ovası'nın orta bölü münde derinliği 1-1,5 m. arasında değişen ve yüzölçümü 30-35 km2 olan Yay Gölü bulunur. Sözkonusu göl ve çevresindeki sazlık-bataklık alanların tümü “SULTAN SAZLIĞI” olarak adlandırılmaktadır.

Sultan Sazlığı nerenin?

Sultan Sazlığı Milli parkı Kayseri iline bağlı Yahyalı ilçe sınırları içinde yer almaktadır.

Kayseri'de tuz gölü var mı?

Tuzla Gölü, İç Anadolu'da insanoğlunun olumsuz etkilerinden kısmen kurtulmayı başaran tek tuzlu göldür. Göl (25-35 km2) Kayseri'nin 40 km. kuzeydoğusunda bulunan Palas Ovası'nın (106 km2)bir parçasıdır. ... Göl suyunun çekildiği alanlarda 10-15 cm kalınlığında tuz tabakası oluşmaktadır.

Kayseri'de hangi baraj var?

Kayseri ili sınırları içerisinde Yay gölü, Tuzla gölü ve Sarıgöl gibi doğal göllerin yanısıra Yamula, Ağcaşar, Akköy ve Kovalı gibi baraj gölleri de bulunmaktadır.

Kayseri Merkez Yamula Barajı kaç km?

Kayseri'ye 30 kilometre uzaklıktaki Yamula Barajı, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Yamula Barajı Mansap Cazibe ve Pompaj Sulama Projesi sayesinde de kentte toplam dekar tarım arazisini sulayacak.

Kayseride kaç tane baraj var?

Yamula Barajı, Ağcaşar Barajı,Akköy Barajı,Bahçelik Barajı,Kovalı Barajı,Sarımsaklı Barajı,Sarıoğlan Barajı ile birlikte Kayseri'de tam 7 tane baraj var ancak iki tanesinde Hidroelektrik santrali kurulu!

Kayseri'de kaç baraj var?

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Kayseri'ye son 16 yılda 8 baraj ve 4 gölet inşa ederek şehrin ziraatına önemli bir katkı sağladıklarını belirtti.

Sultan Sazlığı hangi köyde?

Referans no. Sultan sazlığı, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri il sınırları içerisinde Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır.

Sultan Sazlığı kapalı mı?

Sultan Sazlığı, İç Anadolu step ekosistemi içerisinde kapalı bir havzada yer alan hem ulusal hem de uluslar arası öneme sahip bir Sulak Alan'dır. ... Tatlı ve tuzlu su ekosisteminin etrafında ise tuzcul çayır ve meralar hakimdir.

Suğla Gölü tektonik mi karstik mi?

Karstik Göller Kalkerli alanlardaki erime çukurlarının sularla dolması sonucu oluşan göllerdir. Kestel, Elmalı, Suğla, Söğüt, Karagöl, Obruk, Ulaş, Hafik, Avlan karstik göllerdir.