Çocuğu olmayanlara ne denir?

İçindekiler:

  1. Çocuğu olmayanlara ne denir?
  2. Çocuğu olması için hangi dua okunur?
  3. Çocuğum olmuyor hangi doktora gitmeliyim?
  4. Çocuğum neden olmuyor?
  5. Çocuğum olmuyor ne zaman doktora gitmeliyim?

Çocuğu olmayanlara ne denir?

Yörede bebek bekleyen kadına “yüklü”, “gebe” veya “hamile” denir. Çocuğu olmayan kadın ve erkeğe ise “kodaksız” ya da “kısır” denilmektedir. Çiftlerin uzun süre çocuğu olmadığında çocuk olması için uygulan pratikler de şunlardır: - Yatıra, türbeye gidilir, adak adanır.

Çocuğu olması için hangi dua okunur?

“Ya Rahmân, Ya Rahîm, Ya Halim, Ya Kerim, Ya Rezzâk, Ya Hannan, Ya Deyyan, Ya Hâkim, 99 Esmaü'l Hüsna'nın hatırı için bana hayırlı bir evlat sahibi olmayı nasip et.” Çocuk sahibi olmak isteyen kimseler öncelikli olarak niyet ederek Kenzül Arş duasını seher zamanında kıbleye dönük bir şekilde okuyabilir.

Çocuğum olmuyor hangi doktora gitmeliyim?

Çocuğu olmayan bir erkek önce bir Üroloji uzmanına başvurmalıdır. Ayrıca çiftler ya da aileleri, ortada bir suçlu aramak yerine detaylı tetkikler yapılmak üzere bir an önce doktora başvurmaları gerekmektedir.

Çocuğum neden olmuyor?

Bunun altında yatan en önemli sebepler arasında, besinlerle ve yaşadığımız çevrede daha yoğun bulunan toksinlere bağlı olarak üreme hücreleri olan yumurta ve sperm hücresinin olumsuz etkilenmesi, evlilik yaşının ileri yaşlara atılması veya kariyer ve maddi imkanların daha uygun olmasının beklenmesi nedeniyle bebek ...

Çocuğum olmuyor ne zaman doktora gitmeliyim?

Normalde eğer kadının yaşı 35'in altındaysa 1 yıl, 35'in üzerindeyse 6 ay bekledikten sonra hala çocuk olmamışsa doktora başvurulması önerilir.