Geometrik ortalama günlük hayatta nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Geometrik ortalama günlük hayatta nerelerde kullanılır?
  2. Esit Oranli Olcek nedir?
  3. Dereceli rubrik nedir?
  4. Analitik puanlama anahtarı nedir?
  5. Rubrik nerelerde kullanılır?

Geometrik ortalama günlük hayatta nerelerde kullanılır?

Geometrik ortalama, aritmetik kadar yaygın kullanılmasa da bir çok özel durumda kullanılmaktadır. Bu durumlar: Serinin elemanları oransal bir değişiklik gösterdiğinde kullanılmaktadır. Sapan elemanların etkisini azaltma amacıyla kullanılmaktadır.

Esit Oranli Olcek nedir?

Eşit Oranlı Ölçek. Buradaki sıfır gerçek sıfırı temsil eder. En nitelikli ve en çok bilgiyi veren ölçek türüdür. Bütün matematiksel ve istatistiksel işlemler yapılmaktadır.

Dereceli rubrik nedir?

Dereceli Puanlama Anahtarı (Rubrik) Dereceli puanlama anahtarları, öğrencilere yaptıkları çalışmaların hangi ölçütlere göre değerlendirileceğini ve performanslarının hangi düzeyde puana denk geleceğini gösteren ölçme araçlarıdır. Rubrik ile öğrencilerin çalışmaları, önceden belirlenen ölçütlere göre puanlanır.

Analitik puanlama anahtarı nedir?

Analitik puanlama anahtarı, belli bir yeteneği ögelere ayırıp her öge için ayrı bir bütüncül anahtar geliştirmekle oluşturulmaktadır. Analitik anahtarın öğrencilerin eksiklerini tanımaları ve düzeltmeleri açısından faydaları çoktur.

Rubrik nerelerde kullanılır?

Daha çok psikomotor becerilerin puanlanmasında kullanılır.Bilişsel, duyuşsal durumlarda da kullanılabilir....Rubrik(Dereceli Puanlama Anahtarı)

  • Değerlendirme sürecindeki belirsizliği giderir.
  • Motivasyonu arttırır.
  • Kendi öğrenme sorumluluğunu öğrenciye verir.
  • En önemli faydası puanlamada objektifliği sağlar.