0090 mı +90 mı?

İçindekiler:

  1. 0090 mı +90 mı?
  2. Türkiye kodu ile telefon nasıl yazılır?
  3. Uluslararası cep telefonu numarası nasıl yazılır?
  4. Telefon numarasında artı nasıl yazılır?
  5. Cep telefonu numarası Ülke kodu ile nasıl yazılır?

0090 mı +90 mı?

Yurtdışına yapılacak telefon görüşmelerinde ülkenin kodları numaraların başına yazılır. Bu sayede karşı taraf aramanın hangi ülkeden yapıldığını bilir. Türkiye'den yurtdışına yapılan telefon görüşmelerinde ilk olarak Türkiye'nin kodu +90 girilir.

Türkiye kodu ile telefon nasıl yazılır?

Türkiye'de standart telefon numaraları, 1988 yılına kadar, 10 basamaklı sayılardı. 1988'de PTT tarafından 12 basamağa çıkarılmış ve yeniden düzenlenmiştir. 12 basamaktan ilk ikisi (90), Türkiye'nin uluslararası alan kodudur. Daha sonraki üç rakam, alan kodudur.

Uluslararası cep telefonu numarası nasıl yazılır?

Diğer bir tabirle de +9 getirilmesi gerekmektedir. Yani 55 55 numaralı telefon numarasını yurt dışından aramak için yapılması gereken başına 009 (+9) getirilmesidir. Bu durumda çevrilmesi gereken numara + 55 55 şeklinde aranması gerekmektedir.

Telefon numarasında artı nasıl yazılır?

Notlar: Telefon numarasının başındaki artı işareti (+) gereklidir.

Cep telefonu numarası Ülke kodu ile nasıl yazılır?

Kişinin telefon numarasını yazarken ilk önce bir artı (+) simgesi koyun. Ülke kodunu yazın, ardından telefon numarasını eksiksiz olarak girin. Not: Ülke kodu, başka bir ülkeyi telefonla arayabilmek için kişinin kendi ülkesine ait telefon numarasından önce girilmesi gereken sayısal bir ön koddur.