Patates tarlası nasıl sulanır?

İçindekiler:

  1. Patates tarlası nasıl sulanır?
  2. Patates dekara ne kadar verim verir?
  3. Patates Tarimi nasil yapilir?
  4. Patatesten en iyi verim nasıl alınır?
  5. Türkiye'de patateste ortalama verim ne kadardır?
  6. Patates nasıl hasat edilir?

Patates tarlası nasıl sulanır?

Patates ne zaman ve nasıl sulanır?
  1. Patates yetiştiriciliğinde en sık kullanılan sulama sistemleri damlama, yağmurlama, tepegöz yağmurlama sistemleridir.
  2. FAO'ya göre, yüksek verim elde edebilmek için, 1 günlük bir mahsulün su ihtiyacı (ETm) iklime bağlı olarak 5 mm'dir.
Daha fazla öğe...

Patates dekara ne kadar verim verir?

Yemeklik yada sanayilik patates dikiyorsanız ve büyütmek istiyorsanız aynı sıra arasında 35/55mm normal tohum için 28-30 cm normaldir bu durumda dekarda 4000-4500 bitki dikmiş olursunuz.. köken başına enaz 1 kg alsanız dekardan 4000-4500 kg arasında verim almış olursunuz..

Patates Tarimi nasil yapilir?

Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10 oC yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir. Bölgemizde dikim zamanı Şubat-Mart aylarıdır. Dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20 –40 cm dir. Dikim derinliği; yüzlek dikimde 2cm, derin dikimde 5 cm dir.

Patatesten en iyi verim nasıl alınır?

Hafif yapılı, alüvyal, gevşek, derin, süzek, su tutma kapasitesi yüksek, humusça zengin, iyi ısınabilen ve kolay havalanabilir topraklarda bol verimli, düzgün yumrulu ve kaliteli patates yetiştirilir. Toprakta yeterli derecede hava boşluğu yanında yeterli düzeyde su bulunmalıdır.

Türkiye'de patateste ortalama verim ne kadardır?

Patateste dekar başına 3,3 ton olan Türkiye verim ortalaması, 2018 TÜİK verilerine göre patates tarımının lideri Niğde il genelinde 3,6 ton olarak gerçekleşmişti.

Patates nasıl hasat edilir?

Patatesler traktörler aracılığı ile modern patates hasat makineleri ile toplanır. Makineler patates bitkilerini kazarak imha ederken, aynı zamanda elek arıcılığı ile yumrular toplanır. Toprak, kayalar ve patatesler elekten geçerek patatesin diğer maddelerden ayrılmasına da yardımcı olur.