Hepatit B taşıyıcısı çocuğu olur mu?

İçindekiler:

  1. Hepatit B taşıyıcısı çocuğu olur mu?
  2. Hepatit B babadan oğula geçer mi?
  3. Hepatitli biri kan verebilir mi?
  4. hepatit B tanisi nasil konur?

Hepatit B taşıyıcısı çocuğu olur mu?

Çocuğunuza gelince; sizin aşılı ve bağışık olmanız nedeniyle gebelik ve doğum sırasında onun için herhangi bir risk söz konusu değil. Bebeklik ve çocukluk dönemi için ise çocuk, annenin taşıyıcı olması kadar risk altında değil. Çünkü Hepatit B ancak kan yolu ile ya da cinsel ilişki ile geçiyor.

Hepatit B babadan oğula geçer mi?

Anneden çocuğa plasenta kanından veya doğumda (dikey geçiş) doğumdan sonra anne çocuk münasebetleri (özelikle dadı ve çocuk bakıcıları önceden kontrol edilmelidir.) ile çocuğa gene virüs bulaşabilir (yatay geçiş). Uzun yıllar birlikte yaşayan ve B virusu olan babadan veya kardeşlerden de virüs geçer.

Hepatitli biri kan verebilir mi?

Sarılığın en önemli nedenlerinden biri hepatitlerdir ve bulaşıcı sarılık denince aklımıza viral hepatitler gelmelidir. Hepatit A virüsünün neden olduğu sarılığı geçiren kişiler tam iyileşmenin sağlamasından 24 ay sonra kan verebilirler.

hepatit B tanisi nasil konur?

Hastalığın teşhisi basit bir kan testi ile yapılır. Teşhis konulduktan sonra hastalar genellikle hastaneye yatırılarak tedavi edilir. Yatak istirahati ve belirtilere yönelik tedavi uygulanır. Akut hepatit B enfeksiyonu esnasında nadiren fulminan hepatit adı verilen ağır tablo gelişebilir.