Gördüğüm rüyayı neden hatırlamıyorum?

İçindekiler:

  1. Gördüğüm rüyayı neden hatırlamıyorum?
  2. Gördüğümüz rüyaları nasıl hatırlarız?
  3. Sürekli aynı rüyayı neden görürüz?
  4. Rüyayı anlatırsak gerçekleşir mi?

Gördüğüm rüyayı neden hatırlamıyorum?

Rüyalarımızı unutmamızın birkaç nedeni olabilir. Alkol, ilaç kullanımı, stres rüyalarımızı etkileyebilir. Rüyalarımız ile gerçek dünya arasında ise ince bir örtü bulunur, uyandıktan sonraki 6-10 dakika içinde rüya hafızamızdan silinir. Bu da NREM ve REM döngülerinin düzgün çalışmamasıyla açıklanabilir.

Gördüğümüz rüyaları nasıl hatırlarız?

Sadece uyanmadan önce gördüğümüz son rüyayı hatırlarız. Bu nedenle uyandığınızda hareket edip güne başlamak yerine biraz bekleyin ve gördüğünüz rüya ile ilgili her şeyi hatırlamaya çalışın. Rüyanızın başlangıcını ve bitişini düşünün. Rüyanızı hatırlamaya çalışırken sadece bir objeye odaklanmaya çalışın.

Sürekli aynı rüyayı neden görürüz?

Ruhun ve beynin hafiflemeye ihtiyacı olduğunu gösterir. Tekrarlanan rüyalarda gördüğünüz kişilere, objelere, yerlere ve diyaloglara dikkat edin. Bu rüyaların size verdiği bilgiyi, duyguyu ve düşünceyi iyi analiz edin. Siz gerekli mesajı alana kadar rüyalarınız size ulaşma çabalarını sürdürecektir.

Rüyayı anlatırsak gerçekleşir mi?

İslamiyette rüyalar hukuki kaynak ve delil değildir. Sadece gören kişi ile ilgilidir. O kimsede gördüğü rüyayı kendisine yorar. Rüya anlatma konusuna gelince kötü ya da üzücü bir rüyayı başkalarına anlatmak doğru değildir.