Basketbol oyunun amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Basketbol oyunun amacı nedir?
  2. Basketbol diğer adı nedir?
  3. Basketbol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?
  4. Sağ ve sol turnike nedir?
  5. Alçak top sürme ne demek?
  6. Baskette uzatma sayılıyor mu?

Basketbol oyunun amacı nedir?

Basketbol iki takımın karşı karşıya geldiği ve amacın potaya topu atmak olduğu bir spor dalıdır. Oynaması ise oldukça zevkli olan ve herkesin yapabileceği bir spor türüdür. Basketbol Nedir? Basketbol, takım oyunu şeklinde oynanan ve profesyonel anlamda kapalı salonlarda gerçekleştirilen müsabakalardan oluşmaktadır.

Basketbol diğer adı nedir?

Basketbol ya da Sepettopu, elle idare edilen bir topla oynanan popüler bir takım oyunu ve spor dalı.

Basketbol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?

Alanın boyutları değişiklik göstermekle birlikte, ideal boyutlar 28 m x 15 m'dir. Oyun alanı bir orta çizgiyle ikiye ayrılır. Bu çizginin tam ortasında, orta yuvarlak denen bir daire çizilidir. Basketbol alanının karşılıklı olarak kısa kenar çizgilerinde birer pota bulunur.

Sağ ve sol turnike nedir?

Turnike, basketbolda kullanılan bir atış türüdür.Potanın kenarında topu panyaya çarptırarak sayı bulmak demektir. ... Sağ turnike yaparken : sağ dizkarna doğru çekilir ve sağ kolda havaya kaldırılır. Sol turnike yaparken: sol diz karna doğru çekilir ve sol kolda havaya kaldırılır.

Alçak top sürme ne demek?

Alçak Top Sürme: Bu sürüş şekli, yakın savunma yapan savunma oyuncuları karşısında uygulanır.

Baskette uzatma sayılıyor mu?

BASKETBOL OYUNLARINDA ARTIK UZATMALAR DAHİL! Devre ve periyot sonuçlarına yönelik oyunlar dışındaki basketbol oyunları, maç uzatmaya giderse, uzatma sonuçları üzerinden değerlendirilecektir.