Tahta kurdu ilacı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tahta kurdu ilacı nasıl kullanılır?
  2. Tahta kurdu nasıl bir böcek?
  3. Tahta kurusu insanlara ne yapar?
  4. Dantel böceği insanlara zarar verir mi?
  5. Tahta kurdu ne zaman çıkar?

Tahta kurdu ilacı nasıl kullanılır?

Chrysamed Worm-Ex her tür ahşap yüzeye uygulanabilen, kokusuz ve leke bırakmayan bir üründür. Kapı, pencere, mobilya gibi ahşap yüzeylere yaklaşık 50-100 cm uzaktan en ince ayarda ve bolca püskürtülerek uygulanır.

Tahta kurdu nasıl bir böcek?

Tahta kurusu (Ağaç kurdu) nasıl bir canlıdır? Tahta kurusu ahşap eşyaların içinde oyuklar açarak ilerleyen ve bu yolla beslenen eşyalara ve insanlara hasar veren bir haşeredir. Tahta kurusu nasıl çoğalır? Ağaç kurdu canlı yavru doğurmaz, larvasını yumurta olarak bırakarak neslini devam ettirir.

Tahta kurusu insanlara ne yapar?

Evinizde tahtakurusu varsa eğer çabucak müdahale etmeniz gerekmektedir. Tahtakurusunu evinizden uzaklaştırmadığınız durumlarda insanları ısırma ihtimali çok yüksektir. İnsan kanı ile beslenen bu küçük parazitler, insanı ısırdığında şiddetli kaşınma ve şişmeye neden olur.

Dantel böceği insanlara zarar verir mi?

"Dantel böceği bitki suyuyla besleniyor. O yüzden insanların kendileri açısından tedirgin olmalarını gerektirecek bir şey yok. Çok küçük ısırıklar yapıyor olabilir ama çok hassas alerjik bir bünyeniz yoksa zarar vermez.

Tahta kurdu ne zaman çıkar?

Erginler genelde geç ilkbahar ve erken yazda ortaya çıkarlar. Dişiler çiftleştikten sonra yumurtalarını odunların çatlak ve yarıkları, pürüzlü yüzeyler ve kendilerinin çıkış delikleri içine bırakırlar. Yumurtadan çıkan larvalar kısa bir süre etrafta dolaşıp uygun bir yer bulunca odunun içine girerler.