Horlama neden olur ve nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Horlama neden olur ve nasıl geçer?
  2. Horlama cihazları işe yarıyor mu?
  3. Horlamamak için hangi yastık kullanılır?
  4. Horlayan kişi nasıl yatmalı?
  5. Burun klipsi ne işe yarar?
  6. Nasıl bir yastık kullanılmalı?

Horlama neden olur ve nasıl geçer?

Horlamanın bazı nedenleri ise;
  1. Burun, boğaz ve çene şekli ile ilgili sorunlar.
  2. Uvula (halk arasında küçük dil olarak da bilinir) veya yumuşak damak şişmesi.
  3. Bademciklerin ve adenoidlerin şişmesi.
  4. Soğuk algınlığı veya alerji.
  5. Aşırı kilo.
  6. Alkol tüketimi.
  7. Uyku ilacı almak.
  8. Antihistaminik kullanmak.
Daha fazla öğe...

Horlama cihazları işe yarıyor mu?

Burun aparatların horlama ve uyku apnesini engellemisi mümkün değildir. Çünkü burun aparatları burna yerleştirilir, horlamanın olduğu yer olan yutak bölgesindeki daralmayı açamaz. Kısıtlı bir etkisi olabilir o da burun kanatlarını açarak burundan geçen hava miktarını az da olsa artırır.

Horlamamak için hangi yastık kullanılır?

Viscotex® Horlama Yastığı yan veya yarı yüzükoyun yatanlar için uygun bir yastıktır. Özel geliştirilmiş boyun oyuntusu ve ergonomik şekli sayesinde, Viscotex® Horlama Yastığı yan yatanların uyku pozisyonuna mükemmel uyum sağlar ve uyku esnasında nefes alabilmenizi kolaylaştırır.

Horlayan kişi nasıl yatmalı?

Ağır horlama probleminiz yoksa yatış pozisyonunuzu değiştirmeyi deneyin. Dil geri düştüğü ve hava yollarının üzerine baskı yaptığı için bu yatış pozisyonu horlamaya yol açabilir. Yüzüstü veya yan yatarak uyumak tercih edilebilir.

Burun klipsi ne işe yarar?

Burun kemiği sorunları yada geniz eti sebebiyle rahat nesef alamayan, uyurken zorlanan, uyuduktan sonra horlayan yada hırıltı çıkaran tüm rahatsızlık sahiplerinin kullanması önerilir.

Nasıl bir yastık kullanılmalı?

Yastık enseyi ve boynumuzdaki iki ayrı eğriyi destekleyecek şekilde kullanılmalıdır. Yattığımız zaman baş hafifçe önde olmalı ve ensemiz boşlukta kalmamalı. Yastık genişliği omuz genişliğine uygun olmalı ve omuzlar hafifçe yastığın kenarına gelmelidir. Doğru yükseklik 10 ile 13 santimlik yüksekliktir.