Peteşi nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Peteşi nasıl geçer?
  2. Cilt altı kanaması nedir?
  3. Ciltte peteşi ne demek?
  4. ITP hastalığı geçici midir?
  5. Hematom nedir ne demek?

Peteşi nasıl geçer?

Bir enfeksiyon nedeni ile oluşan peteşi enfeksiyon tedavi edilerek yok edilebilir. Trombosit düşüklüğünden oluşan bir peteşi var ise bu durum trombosit nakli ile değiştirilebilir.

Cilt altı kanaması nedir?

Deri altı kanaması, kanın doğru bir şekilde pıhtılaşmaması sebebiyle ortaya çıkan ve nadir olarak görülen hastalıklardan bir tanesidir. İmmün Trombositopenik Purpura (İTP) olarak da adlandırılmaktadır. Deri altı kanaması kendini deri içinde kanama ile oluşan kırmızı-mor renkte döküntüler şeklinde gösterir.

Ciltte peteşi ne demek?

Deri altında gözlenen iğne ucu büyüklüğünde kanamalara peteşi adı verilir. Peteşi pıhtılaşma mekanzimasından sorumlu hücreler olan trombositlerin sayıca azalması ya da fonksiyonlarının bozulması sonucu ortaya çıkabildiği gibi, damar duvarını etkileyen hastalıklarda da görülebilir.

ITP hastalığı geçici midir?

Çocuklarda görülen İTP ile erişkinlerde görülen İTP'nin seyri ve tedavisi farklıdır. Genellikle çocuklarda görülen İTP kısa sürelidir. Oysa erişkin hastalarda kronik (uzun süreli) olma eğilimindedir.

Hematom nedir ne demek?

Hematom, genellikle kan damarının yırtılması neticesinde kanın damar dışına çıkması olarak tanımlanan kanamanın doku içindeki birikimidir. Hematomlar bir morlukta olduğu gibi önemsiz ya da disekan aort anevrizması sonucu oluşan masif retroperitoneal hematom gibi ölümcül olabilir.