Konkordato planı nedir?

İçindekiler:

  1. Konkordato planı nedir?
  2. Konkordato 1 yıllık kesin mühlet ne demek?
  3. Konkordatonun tasdiki nelerdir?
  4. Konkordato en fazla kaç ay?
  5. Konkordato bittikten sonra ne olur?
  6. Konkordato süresi bitince ne olur?
  7. Alacaklılar toplantısı nedir?
  8. Konkordato mühleti uzatma süreleri dahil olmak üzere en çok kaç ay olabilir?
  9. Konkordato mühleti ne kadardır?
  10. Konkordato icra takibini durdurur mu?

Konkordato planı nedir?

Konkordato; bir borçlunun alacaklılarına mahkeme aracılığıyla yaptığı ödeme teklifinin, alacaklıların en az yarısı (veya belirli durumda 2/3'ü) tarafından kabul edilmesi ve Ticaret Mahkemesi tarafından tasdik edilmesi şartıyla, borçlunun tüm adi (rehinli veya imtiyazlı olmayan) borçlarını, bu teklifi doğrultusunda ...

Konkordato 1 yıllık kesin mühlet ne demek?

Kesin mühlet; konkordatonun talep edilmesinden tasdikine kadar geçecek yargılama sürecinde borçlunun malvarlığını korumak ve borçluyu denetim altına almak için kanunun öngördüğü bir yoldur.

Konkordatonun tasdiki nelerdir?

Mahkeme tarafından verilen tasdik kararı neticesinde bağlayıcı hale gelen konkordato, kural olarak bütün alacaklılar için bağlayıcıdır. Bu bağlayıcılık, konkordato talebinden önceki bütün alacaklıları kapsadığı gibi, mühlet zarfında konkordato komiserinin onayı olmaksızın doğan bütün alacaklıları da kapsamaktadır.

Konkordato en fazla kaç ay?

Konkordato Süresi Ne Kadardır? Yasada belirtildiği üzere ilgili belgelerin sunulması için mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi vermektedir. Eğer talep edilirse bu 3 ay 2 ay kadar daha uzatılabilir ve toplam süre 5 aya çıkar.

Konkordato bittikten sonra ne olur?

Konkordato mühleti verildikten sonra, rehinle güvence altına alınmış alacaklar için rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapılabilir. Dava evvel başlamış olan takipler ise durmaksızın devam eder. Dolayısıyla bu takip yolu ile yapılan icra takip işlemleri konkordato takip yasağı kapsamında sayılmamaktadır.

Konkordato süresi bitince ne olur?

İflasın ertelenmesi 5 yıl kadar sürerken konkordato 23 ay gibi kısa bir sürede sonuç verir. ... İflasın ertelenmesinde faiz işlerken konkordatoda mühlet süresince faiz işlemez. İflas ertelenmesinde borçlunun tasarruf ehliyeti hükmünü yitirirken konkordatoda devam eder.

Alacaklılar toplantısı nedir?

Alacaklıların toplantıya daveti için yapılan ilanda gösterilen tarihte ve yerde alacaklılar, borçlunun mali durumunu görüşmek ve konkordato projesini müzakere etmek üzere toplanırlar. Yapılan bu toplantıya konkordato komiseri başkanlık eder ve alacaklılara, borçlunun durumu hakkında hazırladığı raporu sunar.

Konkordato mühleti uzatma süreleri dahil olmak üzere en çok kaç ay olabilir?

Geçici mühletin süresi üç aydır. Bu süre konkordato komiseri veya borçlunun talebi üzerine mahkeme tarafından iki ay uzatılabilir. Kesin mühletin süresi ise bir yıldır. Bu süre konkordato komiserinin veya borçlunun talebi üzerine mahkeme tarafından altı ay uzatılabilir.

Konkordato mühleti ne kadardır?

Kesin mühlet için mahkeme kendisi tarafından atanan komiserin raporunu inceler ve konkordatonun başarıya ulaşacağı kararına varılırsa 1 yıllık kesin mühlet verilir.Kesin mühlet, ihtiyaç olan durumlarda 6 ay kadar daha uzatılabilir.Mümkün olan tüm sürelerin kullanılması halinde konkordato süreci 23 ay kadar sürebilir.

Konkordato icra takibini durdurur mu?

Konkordato mühleti verildikten sonra, rehinle güvence altına alınmış alacaklar için rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapılabilir. Dava evvel başlamış olan takipler ise durmaksızın devam eder. Dolayısıyla bu takip yolu ile yapılan icra takip işlemleri konkordato takip yasağı kapsamında sayılmamaktadır.