Ayaktaki kemik neden büyür?

İçindekiler:

  1. Ayaktaki kemik neden büyür?
  2. Talus kemiği nerede?
  3. Halluks valgus ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Topuk arkasında kemik çıkıntısı neden olur?
  5. Talus kemiği kırığı nasıl anlaşılır?
  6. Talus kemiği hangi kemiklerle eklem yapar?

Ayaktaki kemik neden büyür?

Toplumumuzda çok fazla karşılaşılan bir durumdur. Kadınlara nazaran erkeklerde daha çok görülen bu durum, ayak baş parmağına uygulanan baskı yüzünden meydana gelmektedir. Yanlış ayakkabı gibi dış etkenler sonucu görülen bu kemik çıkıntısı genetik olarak da oluşabilmektedir.

Talus kemiği nerede?

Aşık kemiği, talus (Latince "ayak bileği") ya da astragalus, ayak bileğinin alt kısmını oluşturan tarsus kemiklerinden birisidir. Tibia ve fibulanın uzantısı olan medial ve lateral malleolüs ile, tarsus kemikleri içerisinde, altta calcaneus ile ve önde naviküler kemik ile eklem yapar.

Halluks valgus ameliyatı nasıl yapılır?

Halluks valgus tedavisinde kullanılan 30'a yakın ameliyat çeşidi bulunur. Ameliyatlarda iki kemiğin arasındaki olması gereken 11 derecelik doğru açıyı sağlamak için kemik kesileri yapılarak ayağın şekli düzeltilir. Ameliyat sonrası hasta 3 hafta kadar yükün tarak kemiğine binmesini engelleyen bir ayakkabı kullanılır.

Topuk arkasında kemik çıkıntısı neden olur?

Haglund deformitesi topuğun arkasındaki kemiğin büyümesidir. Kemik büyümesi ayakkabıya sürtündüğünde aşil tendonunun yanındaki yumuşak dokular tahriş olur. Bu çoğunlukla ağrılı bursit denilen (kemik ve tendon arasındaki sıvı dolu kese) iltihaplanmaya yol açar.

Talus kemiği kırığı nasıl anlaşılır?

Talus kırığı problemi; ayak bileğinde şişlik, ödem ve şiddetli ağrı şikayetleri açığa çıkmaktadır. Bu şikayetler hastanın yürüyememesine, ilgili ayağının üzerine basamamasına neden olmaktadır. Aynı zamanda talus kırığı oln kişi ağırlık taşıyamamakta ve ayak bölgesinde önemli derecede hassasiyet yaşamaktadır.

Talus kemiği hangi kemiklerle eklem yapar?

Talus kemiği veya veya ayak bileği kemiği, ayak bileği eklemini veya takloral eklemi oluşturmak için alt bacağın, tibia ve fibula'nın iki kemiğine üstün şekilde aşağı, subtalar eklemde kalkaneus veya topuk kemiğine bağlanır. Birlikte, talus ve kalkaneus arka ayağı oluşturur.