Antalya Finike nin neyi meşhur?

İçindekiler:

  1. Antalya Finike nin neyi meşhur?
  2. Antalya Finike nereye bağlı?
  3. Antalya Finike nüfusu ne kadar?
  4. Finike'de akşam ne yapılır?
  5. Finike'de deniz var mı?
  6. Antalya Finike denizi nasıl?
  7. Manavgat kaç ilden büyük?
  8. Finikenin neyi meşhur yiyecek?
  9. Antalya Kumluca nasıl bir yer?
  10. Finike denizi derin mi?
  11. Finike'de denize girilir mi?

Antalya Finike nin neyi meşhur?

Finike Antalya'nın portakalıyla ünlü liman kentidir. Öyle ki California Üniversitesi'nin dünya çapında yaptığı bilimsel bir araştırmada Finike Portakalı dünya 1.si olmuştur. Tabi meşhur olan sadece portakal değil, turizm açısından da oldukça zengin olan Finike içinde bir çok güzelliği barındırmaktadır.

Antalya Finike nereye bağlı?

Finike
İlçe
ÜlkeTürkiye
İlAntalya
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
14 satır daha

Antalya Finike nüfusu ne kadar?

Finike Nüfus Grafiği
YılNüfus
2,01546,817
2,01647,498
2,01748,948
2,01848,131
10 satır daha

Finike'de akşam ne yapılır?

Finike'de Gezilecek Yerler
  • Limyra Antik Kenti. Limyra Antik Kent Tarihi Kalıntıları ...
  • Gökbük Kanyonu. Gökbük Kanyonu Doğal Güzellikleri. ...
  • Arykanda Antik Kenti. Arykanda Antik Kent Kalıntıları ...
  • Suluin Mağarası Suluin Su Altı Mağarası ...
  • Andrea Doria Koyu. ...
  • Myra Antik Kenti. ...
  • Gökliman Koyu. ...
  • Finike Günübirlik Gezilecek Yerler.
Daha fazla öğe...

Finike'de deniz var mı?

Finike'nin en popüler plajları arasında yer alan halk plajı, Sahilkent Mahallesi sahilinde bulunmaktadır. Plaja ulaşımlar yürüyerek, özel araç veya şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir. Bölgenin en uzun sahiline sahip plajlarından olan Finike Halk Plajı, tamamen kumsal alandan oluşmaktadır.

Antalya Finike denizi nasıl?

Denizi dalgasız olup, çok berraktır. Bir platform üzerinde, kadınlar ve çocukların yüzebileceği doğal havuz alanı vardır. Aileler arasında sık sık tercih edilmektedir. Koy çevresinde duş, soyunma kabini ve restoran gibi işletmeler bulunmamaktadır.

Manavgat kaç ilden büyük?

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir. Manavgat Şelalesi, Türkiye'nin en düzenli akan akarsuyu Manavgat Irmağı kadirindedir. İlçe nüfusu 242.490 (2020 sayımı) . İlçe merkezinin 2008 nüfusu 76.605, 2012 nüfusu ise 99.254'tür.

Finikenin neyi meşhur yiyecek?

Finike denilince akla ilk gelen meyvelerden olan portakal ise bölge mutfağında sıkça kullanılmaktadır. Ününü dünyaya duyuran Finike Portakalı, ayrıca bölgenin geçim kaynakları arasında yer almaktadır.

Antalya Kumluca nasıl bir yer?

Kumluca İlçesi Antalya'nın seracılıkla uğraşan, Finike ile Kemer İlçeleri arasında kıyıdan yaklaşık 6 km içerde kurulmuş bir ilçesidir. Kumluca ilçe merkezi deniz kenarı olmasa da ilçe çok önemli deniz kenarı yerleşimleri turizm merkezlerine sahiptir. ... Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Finike denizi derin mi?

Finike'de deniz nasıl? Sahil 15 km uzunluğunda olup her yerinde denize girebilirsiniz. Zemini kumdur, derinliği sığdır, sonradan derinleşir çocuklar için güvenlidir, ücretli-ücretsiz plajlar mevcuttur. Koylar, Kaş istikametine giderken her viraj girilebilen koylara ev sahipliği yapar.

Finike'de denize girilir mi?

Finike Halk Plajı Finike'nin en popüler plajları arasında yer alan halk plajı, Sahilkent Mahallesi sahilinde bulunmaktadır. Plaja ulaşımlar yürüyerek, özel araç veya şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir. Bölgenin en uzun sahiline sahip plajlarından olan Finike Halk Plajı, tamamen kumsal alandan oluşmaktadır.