Peki kelimesi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Peki kelimesi nereden gelir?
  2. Pekala ne demek TDK?
  3. Bil mukabele ne demektir?
  4. Peki mi pekala mı?
  5. Peki nasıl yazılır TDK?
  6. Triyaj mı triaj mı?
  7. Pekaz nasıl yazılır?
  8. Bir takım nasıl yazılır?
  9. Bir takım birleşik mi ayrı mı?
  10. Birtakım kişiler nasıl yazılır?

Peki kelimesi nereden gelir?

Bu sözcük Fransızca fermer "kapatmak" fiilinden türetilmiştir. ... Latince fiil Latince firmus "sağlam, pek, emin" sözcüğünden türetilmiştir.

Pekala ne demek TDK?

2. e. “Dediğin gibi olsun, öyle kabul edelim” anlamlarında bir söz, peki: Pekâlâ madem biliyordun, ne diye söylemedin? 3. zf.

Bil mukabele ne demektir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Bilmukabele kelimesi 'karşılık olarak' anlamına gelmektedir. Diğer bir anlayışla herhangi bir cümle veya davranış karşısında, ben de size, ben de, size de ya da sizlere de şeklinde bir karşılık bulunmaktadır. Bilmukabele Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Peki mi pekala mı?

Elbette. Çok iyi anlamına gelir. Bu kelime genellikle pekala, pek ala, pek âlâ şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı pekâlâ şeklinde olmalıdır.

Peki nasıl yazılır TDK?

peki, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, p harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'p', 'e', 'k', 'i', şeklindedir. peki kelimesinin tersten yazılışı ikep diziliminde gösterilir.

Triyaj mı triaj mı?

Bu kelimenin doğru kullanımı tiraj şeklinde olmalıdır.

Pekaz nasıl yazılır?

PEK AZ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “pek az, pekaz” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı pek az şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Bir takım nasıl yazılır?

Bir takım, yazı dilinde çoğu zaman 'bir takım' şeklinde ayrı yazılsa da TDK sözlüğüne göre doğru kullanımı 'birtakım' olarak kabul edilmektedir. BİRTAKIM KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR? Belirsiz bir durumu, vaziyeti, çoğunluğu ve olayı belirtmek için birtakım birleşik kelimesi kullanılmaktadır.

Bir takım birleşik mi ayrı mı?

ç. Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.

Birtakım kişiler nasıl yazılır?

Bir takım nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "birtakım" şeklindedir. Ayrı yazıldığı konusunda büyük bir çoğunluk aynı kanıya varsa da birtakım kelimesi birleşik yazılıyor. TDK'ya göre birtakım kelimesi birleşik yazılır.