Lavanta yağı kaç tl'dir?

İçindekiler:

  1. Lavanta yağı kaç tl'dir?
  2. 1 kg Lavantadan ne kadar yağ çıkar?
  3. Lavanta yağı nasıl inceltilir?
  4. 1 dönüm Lavantadan ne kadar gelir elde edilir?
  5. Lavantadan para kazanılır mı?
  6. Lavanta yağı sinekleri kovar mı?
  7. Lavanta yağı ne ile karıştırılır?
  8. Lavanta Kolonyası sinek kovar mı?

Lavanta yağı kaç tl'dir?

Lavantanın demet olarak satışı yapıldığı gibi yağının da çıkarıldığını belirten Yılmaz, "Köyümüzde yaklaşık 5 ton gibi lavanta yağı üretimimiz var. Lavanta yağının litresi şuanda 400-450 TL bandında.

1 kg Lavantadan ne kadar yağ çıkar?

Ardından lavantanın yağı ve suyu ayrışıyor. 70-80 kilo lavanta demetinden yaklaşık 7 kilo yağ elde ediliyor. 1 kilo lavanta yağının perakende satış fiyatı ise yaklaşık 400 TL. Elde edilen lavanta yağı sağlık,kozmetik ve gıda sektöründe kullanılmak üzere iç ve dış piyasaya arz ediliyor.

Lavanta yağı nasıl inceltilir?

Avuçlarınızın içine 2-3 damla lavanta yağı alıp ellerinizi ovuşturun ve boynunuza sürün. İnceltmek için bir sprey şişesine yarım fincan su ile birkaç damla lavantanın yağını ekleyin ve çalkalayın.

1 dönüm Lavantadan ne kadar gelir elde edilir?

Lavantanın 1 dönüme verimi çiçek olarak 1 kilogram arasında gerçekleşirken, 1 dönüm tarladan 15 litreye kadar lavanta yağı üretilebiliyor. Lavanta yağının litre fiyatı kalitesine göre 3 bin ile 4 bin lira arasında değişiyor.

Lavantadan para kazanılır mı?

Doğru bir şekilde yetiştirildiği zaman lavantadan yüksek gelir elde etmeniz mümkün. Ülkemizin ikliminin ve toprak yapısının lavanta yetiştiriciliğine uygun olması ise ekstra bir fırsat. ... Maliyet ile birlikte hesap yapıldığında, lavanta yetiştiriciliğinden dönüm başına senede üç bin lira kazanç sağlanabilir.

Lavanta yağı sinekleri kovar mı?

Sivrisinekten korunmak için lavanta, kekik, nane, tarçın ve sarımsak gibi birçok bitkiden yararlanılmıştır. Örneğin; lavanta yağı kullanılması sivrisineklerin vücuda yaklaşmasını önlemektedir.

Lavanta yağı ne ile karıştırılır?

Bir sprey şişesinde yarım 20 damla saf lavanta yağını 60 ml damıtılmış su ile karıştırın ve vücudunuza serinletici olarak, yastıklarınıza sakinleştirici hoş bir koku vermesi için sıkın.

Lavanta Kolonyası sinek kovar mı?

Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir.