Konkordatonun tasdiki şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Konkordatonun tasdiki şartları nelerdir?
  2. Konkordato kararı nasıl alınır?
  3. Çekişmesiz yargı işi ne demek?
  4. Imtiyazlı alacaklar nedir?
  5. Konkordatoya kimler başvurabilir?

Konkordatonun tasdiki şartları nelerdir?

Konkordato projesinin mahkeme tarafından konkordato tasdiki aşağıdaki şartların gerçekleşmesine bağlıdır; Teklif edilen tutarın, borçlunun iflâsı hâlinde alacaklıların eline geçebilecek muhtemel miktardan fazla olacağının anlaşılması. Teklif edilen tutarın borçlunun kaynakları ile orantılı olması.

Konkordato kararı nasıl alınır?

Konkordato Nasıl İlan Edilir? Konkordato ilan edilebilmesi için borçlu şirketin tüm mali verilerini Asliye Ticaret Mahkemesi'ne teslim edilmesi gerekmektedir. Mali verilerde en önemli olan nokta konkordato planlamasıdır. Mahkeme kararını bu planlamaya göre vermektedir.

Çekişmesiz yargı işi ne demek?

(1) Çekişmesiz yargı, hukukun, mahkemelerce, aşağıdaki üç ölçütten birine veya birkaçına göre bu yargıya giren işlere uygulanmasıdır: a) İlgililer arasında uyuşmazlık olmayan hâller. b) İlgililerin, ileri sürülebileceği herhangi bir hakkının bulunmadığı hâller. c) Hâkimin resen harekete geçtiği hâller.

Imtiyazlı alacaklar nedir?

İmtiyazlı alacaklar, adi alacaklara göre önce ödenmesi gereken alacaklardır. İmtiyazlı alacaklar İİK'nun 206. maddesinde ve bazı özel kanunlarda düzenlenmiştir. Buradaki imtiyaz, imtiyazlı olanın şahsına değil, alacağa ilişkindir. Bu nedenle alacak devredilmeden imtiyaz hakkının devri mümkün değildir14.

Konkordatoya kimler başvurabilir?

Kimler konkordato talebinde bulunabilir? İflasa tabi olsun veya olmasın tüm borçlular konkordato talebinde bulunabilir. Ayrıca her alacaklı da konkordato talebinde bulunabilir.