Göbekten gelen iltihap neden olur?

İçindekiler:

  1. Göbekten gelen iltihap neden olur?
  2. Bebek göbek deliği nasıl temizlenir?
  3. Göbek deliği kiri neden olur?
  4. Göbek deliği görevi nedir?

Göbekten gelen iltihap neden olur?

Özellikle çocuklarda ortaya çıkan göbek deliği iltihabının pek çok nedeni olabilir. Özellikle kötü hijyen alışkanlığı, yapısal bir biçimde göbek çukurunun dar olması, piercing kullanımı, aşırı şekilde kilo alınması, aşırı terleme ve göbek deliğinin çok fazla kurcalanması sonucunda göbek deliğinde iltihap oluşabilir.

Bebek göbek deliği nasıl temizlenir?

Yenidoğanlarda Göbek Bakımı Göbek bağına düşene kadar fazla dokunulmaması, ılık su ve süngerle temizlenmesi gerekmektedir. Göbek bağının hava aldığından ve bebeğin bezini takarken bezin göbek bağını kapatmadığından emin olmak gerekmektedir.

Göbek deliği kiri neden olur?

Özellikle kötü hijyen alışkanlığı, yapısal bir biçimde göbek çukurunun dar olması, piercing kullanımı, aşırı şekilde kilo alınması, aşırı terleme ve göbek deliğinin çok fazla kurcalanması sonucunda göbek deliğinde iltihap oluşabilir.

Göbek deliği görevi nedir?

Göbek sözcüğü ile özellikle karın bölgesi kilolu olan kimselerde göbek çukurunun (deliğinin) etrafındaki bölge de kastedilir. Göbek bağı, anne ve cenin arasında bulunan; besin, oksijen, karbon monoksit ve dışkı transferini sağlayan organdır.