Erkek çocuk ne zaman akıl baliğ olur?

İçindekiler:

  1. Erkek çocuk ne zaman akıl baliğ olur?
  2. Günahları ne temizler?
  3. Küçük günahlar affedilir mi?
  4. Namaz Büyük günahları siler mi?
  5. Hangi duayı okursak günahlarımız silinir?
  6. Gunahlarimizin affi icin ne yapmaliyiz?

Erkek çocuk ne zaman akıl baliğ olur?

Çocuk 7 ile 15 yaş arasında akıllı olur... Büluğa (ergenlik çağına) girmeleri daha sonradır. Erkek çocuklar 12-15 yaş arası baliğ (ergen) olurlar.

Günahları ne temizler?

Tövbe, Allah Teâlâ'nın, günah işleyen insanların, işledikleri günahlardan kurtulmaları için onlara tanıdığı bir imkandır. İnsan ne kadar çok günah işlerse işlesin ümitsizliğe düşmemeli, Allah Teâlâ'nın ona tanıdığı bu imkandan yararlanmalıdır. İnanan insan Allah'tan ümit kesmez.

Küçük günahlar affedilir mi?

Bazı alimlere göre, hadislerde belirtilen hastalık ve diğer mu- sibetler sebebiyle sadece hatalar affedilir. Alimlerin çoğuna göre, küçük gü- nahlar affedilir, büyük günahların affedilmesi için tevbe ve istiğfâr gerekir10.

Namaz Büyük günahları siler mi?

Bana şöyle buyurdu; "Ebu Zerr! Şüphesiz Müslüman bir kişi sırf Allah rızası için (ihlasla ve gösterişsiz) namaz kılarsa, onun bütün günahları şu yaprakların ağaçtan döküldüğü gibi dökülür." İslam alimleri namazın küçük günahları dökeceğinde söz birliği etmişlerdir. ... Namaz en büyük ibadet.

Hangi duayı okursak günahlarımız silinir?

Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Gunahlarimizin affi icin ne yapmaliyiz?

Günahların affedilmesi için bol bol tövbe edilmeli ve Allah'tan bağışlanma dilenmelidir. Büyük günahların affı için tövbe istiğfar duası okunmalıdır: ''Allah'ım! Beni bağışlamanı diliyorum.