Iş yeri nasıl şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Iş yeri nasıl şikayet edilir?
  2. Savcılığa şikayet edilen kişi kaç günde sonuçlanır?
  3. Hakkımızda şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  4. Hakkımda şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?
  5. Bimerden kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?
  6. Cimer başvuru kaç günde sonuçlanır?

Iş yeri nasıl şikayet edilir?

İşyeri şikayet hattı Alo 170 olmaktadır. Buna göre hizmet akdi kapsamında 4857 sayılı kanununa göre görev alan ve çalışan işçiler, Alo 170'i arayarak şikayet edebilir. Özellikle işçi ve işveren uyuşmazlıklarında dava açmadan önce öncelikli olarak arabulucuya başvuru yapılması gerekmektedir.

Savcılığa şikayet edilen kişi kaç günde sonuçlanır?

CİMER'i kullanarak gerçekleştirmiş olduğunuz suç duyurularında işlem süresi 3071 Sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu'na g Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'na göre ise 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Hakkımızda şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Hakkınızda şikayetolup olmadığını TC kimlik numaranız ile savcılık ön bürolarında sorgu yaptırarak öğrenebilirsiniz. Hakkınızda açılmış bir soruşturma veya dava varsa kendinizi savunmak için ilgili dosyayı inceleyebilir veya fotokopisini alabilirsiniz.

Hakkımda şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?

Genellikle tarafımıza ulaşan kişiler haklarında şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebileceğini sormaktadırlar. Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz.

Bimerden kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?

Bimer şikayetlerine baktığımızda, ilk olarak yapmanız gereken https://www.bimer.gov.tr/ adresine giderek herhangi bir şikayetinizi direkt resmi site üzerinden ya da e-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz.

Cimer başvuru kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.