Amasya elması hangi iklimde yetişir?

İçindekiler:

  1. Amasya elması hangi iklimde yetişir?
  2. 1 dönümden kaç kg elma çıkar?
  3. Amasya elması ne zaman meyve verir?
  4. Yarı Bodur elma kaç yılda meyve verir?
  5. 1 dönüme kaç bodur elma ağacı dikilir?
  6. 1 dönüm elma bahçesi ne kadar kazandırır?
  7. Amasya elması her yıl meyve verir mi?
  8. 1 dönüme kaç adet bodur elma dikilir?
  9. Yarı Bodur elma ne kadar büyür?
  10. Elma yetiştirmek karlı mı?
  11. 1 dönüme kaç meyve ağacı dikilir?

Amasya elması hangi iklimde yetişir?

AMASYA ELMASI YETİŞTİRİCİLİĞİ Elma ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim meyvesidir.

1 dönümden kaç kg elma çıkar?

Verimli topraklarda ağaç başına 60-70 kg ürün alınabilir. Dönümden ortalama 6-8 ton ürün alınabilmektedir. M9 anacı boğaz çürüklüğüne dayanıklı; ateş yanıklığına ve pamuklu bite hassastır.

Amasya elması ne zaman meyve verir?

Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani elma anaçlı bir elma fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur veya bodur elma fidanlarda ise bu süre daha erken olmaktadır.

Yarı Bodur elma kaç yılda meyve verir?

Elma fidanlarında yarı bodur ve tam bodur fidan dikerseniz 1-2 yıl içinde meyve alabilirsiniz. Klasik anaçlı elma fidanlarında ise 3-4 yıl içerisinde ürün alabilirsiniz.

1 dönüme kaç bodur elma ağacı dikilir?

Bodur anaçlı elma yetiştiriciliğinden birim alandan daha fazla ürün alınır. Bodur anaçlı meyve bahçesi tesisinde sık dikim yapılır. Bir dekar yere 150 –300 arası meyve ağacı dikilir.

1 dönüm elma bahçesi ne kadar kazandırır?

İlk 2 yıl randıman vermeyen bahçeler 5'inci yılda 6 tona yakın ürün veriyor. Elmanın bugünkü kilogram satış fiyatı ise 75 krş ile 1,25 krş arasında değişiyor. Yaklaşık 300'e yakın ağaç alan bir dönüm araziden yıllık 7 bin TL gelir elde edilmesi mümkün. Yıllık işletme gideri ise dönüm başına yaklaşık 1 bin TL.

Amasya elması her yıl meyve verir mi?

Türkiye'nin neresinde olursanız olun, eğer mevsimiyse, mutlaka Misket elması "Amasya Elması" olarak karşınıza çıkar. Elma fidanı AMASYA nın en büyük özelliği bir yıl meyve verirse diğer yıl vermemesidir. Bir yüzü kırmızı, diğer yüzü ise sarı ila yeşilimsi bir renk taşır. İnce kabuklu, hoş kokuludur.

1 dönüme kaç adet bodur elma dikilir?

Bodur anaçlı elma yetiştiriciliğinden birim alandan daha fazla ürün alınır. Bodur anaçlı meyve bahçesi tesisinde sık dikim yapılır. Bir dekar yere 150 –300 arası meyve ağacı dikilir.

Yarı Bodur elma ne kadar büyür?

Standart elma ağaçları 7,5 – 10 metre yüksekliğinde veya daha da yüksek olabilir. Yarı bodur ve bodur ağaçların yüksekliği 2-6 metredir.

Elma yetiştirmek karlı mı?

Çoğu meyve ağaçlarında olduğu gibi, elma yetiştiriciliğinin de kazancı kademeli olarak gerçekleşir. Bu durum, elma ağacı yetiştirerek para kazanamayacağınız anlamına gelir; çünkü sabit maliyetler kesinlikle kazanç kadar ya da kazançtan daha da fazla olabilirler.

1 dönüme kaç meyve ağacı dikilir?

Cevap:Bir dönüme 25-30 arası kayısı, erik, bademi, zeytin ve 10 ile 20 adet arasında ceviz fidanı dikebilirsiniz. Kayısı fidanı , erikfidanı, badem fidanı, klasik anaçlı olmak zorundadır.Fidanlar arası 6 metre sıralar arası 6 metre olacak şekilde dikim yapılabilir.