Klamidya nasıl ortaya çıkar?

İçindekiler:

  1. Klamidya nasıl ortaya çıkar?
  2. Klamidya ya ne iyi gelir?
  3. Klamidya tekrarlar mı?
  4. Klamidya olduğumu nasıl anlarım?
  5. Klamidya kimlerde görülür?
  6. Klamidya nasil Bulaşir?

Klamidya nasıl ortaya çıkar?

Klamidya enfeksiyonu cinsel ilişki ile penis, vajina, ağız veya anal yolla bulaşır. Klamidya enfeksiyonunun bulaşması için illa enfekte kişinin boşalması gerekmez. Boşalma olmayan cinsel ilişki ile de Klamidya enfeksiyonu bulaşabilir.

Klamidya ya ne iyi gelir?

Klamidya enfeksiyonunun tedavisi antibiyotikle kolaylıkla yapılmaktadır. Gebe olmayanlarda tek doz 1g azitromisin kullanımı veya 7 gün Siprofloksasin kullanılması yeterli olabilir. Ancak, antibiyotiklere olan yüksek direnç nedeniyle, antibiyotik tedavisinin başarısız olma ihtimali yıllar içinde gittikçe artmaktadır.

Klamidya tekrarlar mı?

Cinsel partnerlerin uygun bir şekilde tedavi edilmediği hastalarda (özellikle de kadınlarda) Klamidya enfeksiyonu tekrarlar. Klamidya enfeksiyonu geçiren kadın veya erkekler tedavi edildikten 3 ay sonra tekrar kontrol için doktora başvurmalıdır.

Klamidya olduğumu nasıl anlarım?

Penis ucundan az miktarda berrak veya bulanık akıntı gelmesi, Ağrılı idrara çıkma, Penis ucunun çevresinde yanma ve kaşıntı, Testis çevresinde ağrı ve şişlik olarak sıralanabilir.

Klamidya kimlerde görülür?

Klamidya enfeksiyonu özellikle genç insanlar arasında daha sıktır. Yeni vakaların 2/3'ü 15-24 yaş aralığında görülür. Klamidya erkeklerle seks yapan erkekler arasında da sık görülür.

Klamidya nasil Bulaşir?

Klamidya; vajinal, oral ve anal seks ile bulaşabileceği gibi doğum sırasında klamidya taşıyan anneden bebeğe de bulaşabilir. Klamidya enfeksiyonu özellikle genç nüfus arasında sıklıkla gözlenir. Bu hastalık hem erkekleri hem de kadınları etkilemekle birlikte çoğunlukla (%50 ila %70 oranında) asemptomatik seyreder.