Diyabetik ayak yarasi nasil olur?

İçindekiler:

  1. Diyabetik ayak yarasi nasil olur?
  2. Şeker yarası nasıl olur?
  3. Şeker yarası bacakta olur mu?
  4. Şeker yaraları için hangi doktora gidilir?
  5. Şeker hastalığında ayak yanması olur mu?

Diyabetik ayak yarasi nasil olur?

Bu hastalığın yarattığı bir başka sorun da “Diyabetik ayak” olarak tanımlanır ve şeker hastalarının ayaklarında iyileşmesi güç yaralar olarak karşımıza çıkar. Şeker hastalarında enfeksiyona yatkınlık nedeniyle ayakta oluşan küçük bir yara kolaylıkla iltihaplanıp “Diyabetik Ayak Enfeksiyonu” ortaya çıkabilir.

Şeker yarası nasıl olur?

Şeker hastalarında yalnızca sinir bozulmaları olmaz. Aynı zamanda kontrolsüz şeker düzeyi büyük ve küçük damarları da bozar. Bu hastalarda iyi kanlanamayan, iyi beslenemeyen parmak uçlarında yaralar açılır. Bu yaralar beslenme bozukluğu da olduğu için iyileşemez ve mikroplarla kolayca infekte olur.

Şeker yarası bacakta olur mu?

Öte yandan şeker hastalığı ve yaraları bacak kesilmesinin (amputasyon) en önemli sebebidir. Ayağında yara gelişen şeker hastalarının -24 ünde bacak kesilmektedir. BDiyabetik hastaların en önemli sorunlarından birisi ayakta oluşan yaralardır.

Şeker yaraları için hangi doktora gidilir?

Şeker hastalığı tespiti, iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde yapılır. Hastanın kan değerleri burada ölçülür ve hasta detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilir. Burada yapılacak işlemlerden sonra ise hastanın şeker tanısı tam olarak konulmuş olur.

Şeker hastalığında ayak yanması olur mu?

Şeker hastalığına bağlı sinir hasarının ilk işaretlerinden biri ayaklarda yanma, uyuşma ve karıncalanmadır. Bu durum ciddiye alınmaz ve kendi haline bırakılırsa sinirlerdeki tahribat ilerler, tam bir hissizlik durumu bile ortaya çıkabilir ki bu daha da tehlikeli bir gelişmedir.