Dahilde işleme izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Dahilde işleme izni nasıl alınır?
  2. Dahilde işleme izin belgesi hangi kurum tarafından kapatılır?
  3. DIIB raporu nedir?
  4. Dahilde işleme izin belgesi kimlere verilir?
  5. Dahilde işleme izin belgesi hangi süre içinde revize edilir?
  6. Dahilde işleme izin belgesi ne ise yarar?
  7. Dahilde işleme kaça ayrılır?
  8. DIIB kim kapatır?
  9. Dâhilde işleme izin belgesinin azami süresidir kaç aydır?
  10. Dahilde işleme rejiminden faydalanmak isteyen bir firmaya ek süre verilebilmesi için taahhütte bulunduğu ihracatın yüzde kaçını gerçekleştirmesi gerekmektedir?
  11. Eşdeğer eşya ne demek?
  12. DIIB kapatma nasıl yapılır?

Dahilde işleme izni nasıl alınır?

Cevap: Türkiye gümrük bölgesinde yerleşik firmalar tarafından, dahilde işleme izin belgesi almak için elektronik ortamda Ekonomi Bakanlığına, dahilde işleme izni almak için ilgili gümrük idaresine elektronik ortamda müracaat edilmesi gerekmektedir.

Dahilde işleme izin belgesi hangi kurum tarafından kapatılır?

Dahilde İşleme İzin Belgesi, 2006/12 sayılı Dahilde işleme Rejimi Tebliğine istinaden düzenlenen bir belgedir. Dahilde İşleme İzin Belgelerinin taahhüt kapatma işlemleri Bakanlıkça (İhracat Genel Müdürlüğü) belirlenen ilgili bölge müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.

DIIB raporu nedir?

Dahilde İşleme İzin Belgesi kullanarak, Yurt içinden ve yurtdışından Gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretimi yapılan ürünlerin; İhracat yapılarak belge sorumluluğunu karşılayan etkili bir destek sistemidir.

Dahilde işleme izin belgesi kimlere verilir?

Dahilde İşleme İzin Belgeleri kapasite raporuna sahip üretici firmalara, Dış Ticaret Sermaye Şirketlerine, Sektörel Dış Ticaret Şirketleri ve grup firmalarından üretici olmayan firmalara, aynı grup firmalarından imalatçı olan firmaların yan sanayici olarak gösterilmesi kaydı ile verilmektedir.

Dahilde işleme izin belgesi hangi süre içinde revize edilir?

“(1) Dahilde işleme izin belgesi, belge kapatma işlemleri sonuçlandırılıncaya kadar revize edilebilir. Belge sahibi firmalar, belgenin kağıt ortamındaki basılı nüshası aranılmaksızın belgenin elektronik ortamdaki kayıtlarının revize işlemlerinin yapılabilmesini teminen elektronik ortamda Bakanlığa müracaat ederler.

Dahilde işleme izin belgesi ne ise yarar?

Dahilde İşleme Rejimi; ihraç ürünlerinin üretimi için ithal edilen ve ithali gümrük vergisine tabi girdilere gümrük muafiyeti sağlayan ihracatı teşvik politikası aracıdır. ... Dahilde İşleme İzin Belgesi: Gümrük muafiyetli ithalat ve/veya yurt içi alımlara imkan sağlayan Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca düzenlenen belgedir.

Dahilde işleme kaça ayrılır?

Dahilde İşleme Rejiminde şartlı muafiyet ve geri ödeme sistemi olmak üzere iki tür dahilde işleme sistemi uygulanmaktadır.

DIIB kim kapatır?

Dİİ taahhüdünün kapatılması için bir ayın sonunda 20 gün daha ek süre verilebilmektedir. Belirtilen süreler içerisinde kapatma müracaatında bulunulmayan belge/izinler ilgili bölge müdürlüklerince ya da gümrük idarelerince müeyyide uygulanarak resen kapatılır.

Dâhilde işleme izin belgesinin azami süresidir kaç aydır?

Yapılan revize müracaatı gümrük idaresince sonuçlandırılır ve firmaya bildirilir. MADDE 20 – (1) Dahilde işleme izin belgesinin/dahilde işleme izninin süresi sektörüne göre azami 12 (oniki) aya kadar tespit edilebilir.

Dahilde işleme rejiminden faydalanmak isteyen bir firmaya ek süre verilebilmesi için taahhütte bulunduğu ihracatın yüzde kaçını gerçekleştirmesi gerekmektedir?

(2) (Değişik fıkra:RG-9/10/2013-28790) İlgili firmanın izin kapsamında gerçekleştirdiği üretim ve işleme faaliyeti veya taahhüt edilen ihracatın tamamını ihmal veya kusur olmaksızın gerçekleştirememesi halinde, izin kapsamında gerçekleştirilen işleme faaliyeti ve üretimin veya ihracatın izin ihracat taahhüdüne oranının ...

Eşdeğer eşya ne demek?

Eşdeğer eşya, işlem görmüş ürünün elde edilmesinde ithal eşyasının yerine kullanılan ve ithal eşyası ile ticari kalite ve teknik özellikleri itibarıyla aynı kalite ve nitelikleri taşıyan serbest dolaşımda bulunan eşyayı ifade eder.

DIIB kapatma nasıl yapılır?

Dahilde işleme izin belgesi ihracat taahhüdünü kapatmak için belge süresi sonundan itibaren en geç 3 (üç) ay içerisinde başvuru yapılması zorunludur. Belge sahibi firmanın 3 (üç) ayın bitimine kadar ihracat taahhüdünü kapatma başvurusu yapmaması halinde müeyyide uygulanarak belge resen kapatılır.