Temporal lob hasar görürse ne olur?

İçindekiler:

  1. Temporal lob hasar görürse ne olur?
  2. Parietal loba nedir?
  3. Parietal lob nedir ne işe yarar?
  4. Sağ parietal bölge nedir?
  5. Temporal lop epilepsi hastalığı nedir?
  6. Parietal lob zarar görürse ne olur?
  7. Temporal lob epilepsisi öldürür mü?
  8. Temporal lob epilepsisi nasıl teşhis edilir?

Temporal lob hasar görürse ne olur?

Temporal lob (şakak lobu) konuşma, hafıza ve işitme gibi işlevlerde oldukça önemli görevler alır. Epilepsi hastalığında sıklıkla etkilenen bir bölgedir. Bu bölgedeki hasarlar genellikle konuşma ve hafıza problemlerine sebep olur.

Parietal loba nedir?

Parietal lob İnsan beyninin mekânsal yön belirleme, tatları algılama, acı ve dokunma hisleri gibi işlevlerinden sorumlu bölümüdür. Eklem ve kaslardaki bilgilerin işlenmesi de görevleri arasındadır.

Parietal lob nedir ne işe yarar?

Parietal lob--Duyuları işleme, şekil ve renkleri algılama, uzaysal algı, görme algısı ve aritmetik yetenekleri kontrol eder.

Sağ parietal bölge nedir?

Parietal Loblar, beynin en karmaşık işleri yürüten bölgelerinden birisidir. Genel olarak duyuların algılanması ve bedenin üç boyutlu uzayda yönlendirilmesi buranın temel işlevlerindendir. Bedensel algı ve öğrenmenin merkezi de burasıdır.

Temporal lop epilepsi hastalığı nedir?

Temporal lob; hisleri, çatışmayı ve kaçma dürtüsünü sağlayan bölümdür. Nörolojik bozukluktan kaynaklı sağlık sorunlarının yarattığı, her iki lobta da oluşan nöbetlere temporal lob epilepsi hastalığı denilmektedir. Uyanık halde de bu nöbet yaşanabilmektedir. Uyanık gibi olunsa da herhangi bir tepki verilememektedir.

Parietal lob zarar görürse ne olur?

Her iki parietal lobu etkileyen hasarlar Balint sendromuna neden olabilir. Hareket becerileri ve görsel dikkat bozulur. Kişi gözlerini istemli şekilde sabitleyemeyebilir. Bir manzaranın bileşenlerini birbirine entegre etmede zorlanabilir, nesneye bakmadan uzanıp kullanamayabilir.

Temporal lob epilepsisi öldürür mü?

Bu tür epilepsi rahatsızlığı felce kadar gidebilmekte hatta ani ölümlere dahi sebep olabilmektedir. Geçici felç yaşama durumu ise kişinin nöbet geçirdiği esnada geçici olarak kolunu ve bacağını hareket ettirememesi halidir.

Temporal lob epilepsisi nasıl teşhis edilir?

Temporal lob epilepsi tanısı, nörolojik durum, EEG, polisomnografi, MRI ve PET beyin verileri ile konulur.