Postpartum Blues ne demek?

İçindekiler:

  1. Postpartum Blues ne demek?
  2. Lohusalık psikolojisi ne zaman geçer?
  3. Annelik hüznü nasıl geçer?
  4. Doğum sonu dönemde annede görülebilecek psikososyal sorunlar neler olabilir?
  5. Postpartum hüzün nedir?

Postpartum Blues ne demek?

Postpartum Blues yeni doğum yapmış annelerin %50-70'nde görülen normal sınırda olan bir üzüntü veya endişe hali, kolay ve sık ağlama, en yakınlarına sıkıca bağımlılık tablosu şeklinde ortaya çıkar.

Lohusalık psikolojisi ne zaman geçer?

“Doğum depresyonu ya da lohusa depresyonu, doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde sinsice başlar ve birkaç ay içinde düzelir fakat önlem alınmazsa 1-2 yıla kadar da sürebilir.

Annelik hüznü nasıl geçer?

Annelik hüznü genellikle ilaç tedavisi gerektirmeden kendiliğinden düzelir. Belirtiler konusunda anneyi bilgilendirerek durumu normalleştirme ve yüksek beklentileri gerçekçi biçime dönüştürme, anneyi rahatlatır. Yakınları tarafından sosyal destek ve güvence gören anne süreci daha kolay atlatacaktır.

Doğum sonu dönemde annede görülebilecek psikososyal sorunlar neler olabilir?

Huzursuzluk. Yalnızlık duyguları Bebeğe ve yakın çevreye yönelik öfke ya da düşmanca duyguların olması Bebeğe zarar verme ya da onun için aşırı endişelenme.

Postpartum hüzün nedir?

Endişelenmeyin, yeni doğum yapmış annelerde duygu dalgalanması, hafif depresyon, kaygı çok sık görülür. Bu duruma doğum sonrası hüzün denilir. Doğumdan sonraki 1-2 gün içinde başlar ve 2.haftanın sonunda belirtiler azalarak anne duygusal dengesine kavuşur.