Şirince Köyü yolu nasıl?

İçindekiler:

  1. Şirince Köyü yolu nasıl?
  2. Şirince Rum köyü mü?
  3. Izmir konaktan Şirinceye nasıl gidilir?
  4. Izmir Şirince Köyü Neyi Meşhur?
  5. Şirince den Kuşadası'na nasıl gidilir?
  6. Şirincenin Eski adı çirkince mi?
  7. Izmir konaktan Selçuk'a nasıl gidilir?
  8. Şirincede ne yemek yenir?
  9. Şirince de denize girilir mi?
  10. Selçuktan Şirince ye nasıl gidilir?
  11. Şirincenin eski adı nedir?
  12. Şirinceye toplu taşıma ile nasıl gidilir?

Şirince Köyü yolu nasıl?

Selçuk'a sekiz kilometre bir mesafede yer alan köye özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız İzmir - Aydın otobanından Selçuk tabelasını takip ederek oradan da Şirince ayrımına girmeniz gerekiyor. Köy vadi tepesinde olduğu için yaklaşık on beş dakika kadar boyunca virajlı bir yol gitmeniz gerekiyor.

Şirince Rum köyü mü?

Yüzyıllar önce 1.800 olan nüfuslu bir Rum köyü olan Şirince Köyü'ne, mübadele ile birlikte Rumelili Türkler yerleşilmiş. ... Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmileştirilmiştir.

Izmir konaktan Şirinceye nasıl gidilir?

Şirince'ye ulaşmak için otobüs, özel araç, tren, dolmuş gibi seçenekler kullanılabiliyor. İzmir'den Şirince'ye İzban ile ulaşım Şirince'ye en hızlı ve ekonomik ulaşım yöntemlerinden biri. Yapmanız gereken İzban istasyonlarını kullanarak Tepeköy'e kadar gelip, Tepeköy İstasyonu'ndan Selçuk yönüne aktarma yapmak.

Izmir Şirince Köyü Neyi Meşhur?

Şirince'nin en güzel özelliklerinden birisi üzüm üretiminde özel bir başarı gösteriyor olması. Bu durum Şirince'de birbirinden lezzetli asırlık şarapların üretilmesini sağlamıştır. Eğer el yapımı şaraplara ilginiz varsa, meyveli Şirince şarabı çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Şirince den Kuşadası'na nasıl gidilir?

Kuşadası'ndan Şirince'ye gitmek için Kuşadası – Selçuk minibüslerine binmeniz ve sonra Selçuk Otogarı'ndan Şirince dolmuşlarına binmeniz gerekir. Özel aracınızla gitmek için Kuşadası – Selçuk karayolunu takip etmeniz ve sonra Selçuk ilçe merkezinden Şirince yoluna sapmanız gerekir. Şirince Köyü'ne ulaşım kolaydır.

Şirincenin Eski adı çirkince mi?

Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmîleştirilmiştir.

Izmir konaktan Selçuk'a nasıl gidilir?

İzmir ile Selçuk arası 75 km. Bu mesafe minibüsle 1 saat, IZBAN (hafif raylı sistem) ile 1 saat 15 dakika sürüyor. İzbanla Selçuk'a nasıl gidilir: İzmir-Selçuk İZBAN ile İzmir'den Selçuk'a gitmek en kolay ve en ucuz yol (5,20TL). Karşıyaka, Halkapınar, Alsancak veya diğer istasyonlarından İZBAN'a binebilirsiniz.

Şirincede ne yemek yenir?

Selçuk mutfağının sevilen yemekleri arasında ayrıca; Priştine kebabı, kirde kebabı ve Şevket-i Bostan yer almaktadır. Ayrıca, doğal güzelliği ile ünlü Şirince Köyü'ne gidildiğinde, lezzetli yöresel ve meyve şarapları da mutlaka denenmelidir. Şirince'nin ünlü şarapları arasında vişne ve nar şarabı öne çıkmaktadır.

Şirince de denize girilir mi?

Bölge yaz aylarında çok sıcak olduğundan tüm bu kültürel değerleri sıcaktan bunalmadan gezebilmeniz için en uygun dönem bahar ayları ve yaz bitimidir. Bu aylarda, denize girmek de mümkün... Şirince Selçuk'a 8 km uzaklıkta...

Selçuktan Şirince ye nasıl gidilir?

Selçuk'tan Şirince'ye nasıl gidilir: Selçuk'tan 8 km uzaklıkta Şirince'ye giden dik, virajlı bir asfalt yol var. Selçuk Terminalinden 20 dakika bir sefer yapan dolmuşlarla Selçuk'tan Şirinceye gidiliyor. Dolmuş ücreti 4 TL. Bu yolculuk 20-25 dakika sürüyor.

Şirincenin eski adı nedir?

Tarihçe. Özgün adı olan Kırkınca'nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği rivayet edilir. Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmîleştirilmiştir.

Şirinceye toplu taşıma ile nasıl gidilir?

İzmir-Şirince İZBAN; Türkiye'nin en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden İZBAN ile İzmir'den Selçuk'a gitmek en kolay ve en ucuz yol. Karşıyaka, Halkapınar, Alsancak veya diğer İZBAN istasyonlarından Tepeköy'e gelip, Tepeköy'den Selçuk yönüne aktarma yapılıyor. Selçuk'tan minibüsle Şirince'ye geçiliyor.