Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı bitirince ne olunur?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı bitirince ne olunur?
  2. AÖF edebiyat mezunları formasyon alabilir mi?
  3. Aöf Edebiyat kaç yıllık?
  4. Edebiyat fakültesi mezunları öğretmen olabilir mi?

Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı bitirince ne olunur?

Bu bölümden mezun olduktan sonra yapabileceğiniz işlerle ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde: “Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, örgün öğretimdeki Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları gibi, öncelikle akademisyen olabilecekleri gibi, isterlerse mezuniyet sonrası öngörülen ...

AÖF edebiyat mezunları formasyon alabilir mi?

Yukarıda adı geçen karar ve çizelgede, üniversite ve fakülte adı yer almaksızın sadece lisans programlarının adı yer almaktadır. Eğer bu programlar, AÖF programları içinde de yer alıyorsa-örneğin Türk Dili ve Edebiyatı gibi-bunların mezunları da başvuru hakkına sahip olmaktadır.

Aöf Edebiyat kaç yıllık?

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1999 yılında lisans programını başlatmıştır. Bir yıllık isteğe bağlı İngilizce hazırlık programından sonra dört yıllık lisans programı verilmektedir.

Edebiyat fakültesi mezunları öğretmen olabilir mi?

Edebiyat öğretmeni olmak için 4 yıllık Fen Edebiyat fakültesinden mezun olmak gerekir. ... Bunun dışında üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilir. Türkçe Öğretmenliği ve Çağdaş Türk Lehçeleri bölümünde okuyanlar da edebiyat öğretmeni olabilir.