Rituximab ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Rituximab ne işe yarar?
  2. Rituximab nasıl uygulanır?
  3. Mabthera 500 mg nasıl kullanılır?
  4. Maptera serum nedir?
  5. Mabthera hangi firma?
  6. Endoxan serum nedir?
  7. ACTEMRA 400 mg 20 mL Niçin Kullanılır?
  8. ACTEMRA 400 mg nasıl uygulanır?

Rituximab ne işe yarar?

Non-Hodgkin lenfoma ve kronik lenfositik lösemi tedavisinde kullanılan bir kimerik monoklonal antikor olan Rituksimab (rituximab = piyasa adı Maphtera), lenfoma ve lösemi hücreleri yüzeyindeki CD20 proteinine bağlanarak anti-kanser etkisini gösterir.

Rituximab nasıl uygulanır?

Türkiye'de rituksimab preparatı olarak mabthera adıyla 1 mg'lık flakon formları bulunmakadır. İki hafta ara ile 1000 mg infüzyon adı verilen damardan serum içinde yavaş olarak verilir (İlaç hastanede 4-6 saatlik sürede verilir). Klinik duruma göre 6 ayda bir uygulanır.

Mabthera 500 mg nasıl kullanılır?

MABTHERA ile tedavi haftalık aralıklarla verilen dört ayrı infüzyon şeklinde kullanılır. Kortikosteroidler genellikle MABTHERA tedavisine başlamadan önce enjeksiyon olarak verilir. Ağızdan verilen kortikosteroidler durumunuzu tedavi etmek için doktorunuz tarafından herhangi bir zamanda başlatılabilir.

Maptera serum nedir?

rituksimab / rituximab adlı antükor içeren ilaç. diffüz büyük b hücreli non hodgkin lenfoma, düşük hücreli non hodgkin lenfoma, foliküler non hodgkin lenfoma ve romatoid artrit tedavisinde kullanılır.

Mabthera hangi firma?

Roche (okunuşu: Roş), İsviçre kökenli çokuluslu ilaç firması. Kan kanseri tedavisinde kullanılan MabThera (Rituximab), diyalize giren kanser hastaları ile prematüre bebeklerin kansızlık tedavisinde kullanılan NeoRecormon ve Kuş gribine karşı etkili Oseltamivir (Tamiflu®) adlı başlıca ilaçların ticari haklar sahibi.

Endoxan serum nedir?

ENDOXAN sitotoksik (hücre öldürücü) bir ilaçtır. Etkisini kanser hücrelerini öldürerek gösterir. Bu etki “kemoterapi” olarak da adlandırılır. ENDOXAN, şeker kaplanmış tabletler olarak sunulan bir ilaçtır.

ACTEMRA 400 mg 20 mL Niçin Kullanılır?

ACTEMRA ayrıca, bir veya daha fazla eklemde ağrı ve şişmeye neden olan, enflamatuvar bir hastalık olarak bilinen, poliartiküler juvenil idiopatik artritli 2 yaşındaki ve 2 yaşından daha büyük çocukların tedavisinde kullanılır. ACTEMRA, poliartiküler juvenil idiopatik artrit belirtilerinin iyileşmesi için kullanılır.

ACTEMRA 400 mg nasıl uygulanır?

ACTEMRA 400 mg/20 mL I.V. infüzyonluk çözelti konsantresi içeren flakon Damar içine uygulanır. dihidrojen fosfat dihidrat, enjeksiyonluk su Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır.