İmplant uygulaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İmplant uygulaması nasıl yapılır?
  2. İmplant aşamaları nelerdir?
  3. İmplant diş yapımı zor mu?
  4. İmplant kac Asamali?
  5. İmplant diş ne kadar sürede takılır?

İmplant uygulaması nasıl yapılır?

İmplant için frez denilen aletler ile yuva açılır, implant yerleştirilek iyileşme kapağı takılır. Dikişli cerrahi işlem ise klasik bir yöntemdir ve rutinde en çok uygulanan cerrahi müdahaledir. Lokal anesteziden sonra bistüri ile dişeti kesilir. Dişeti açılarak implant yerleştirilir ve dikiş atılır.

İmplant aşamaları nelerdir?

İmplant yerleştirilecek kemik kesi ile ortaya çıkarılır. Kemiğe delik açılarak implant vidalanır. Diş etiyle implantın üzeri örtülüp bölgeye dikiş atılır. Diş eksikliği olan yere geçici protez de yerleştirilebilir.

İmplant diş yapımı zor mu?

Günümüzde ağrısız ve acısız diş implantı yaptırmak mümkün. Diş implantı, basit bir diş çekiminden bile daha kolay bir işlemdir. Bir implantın ağız içine yerleştirilme süresi ortalama 6 dakika sürer. Diş dolgusunda da kullanılan anestezi tekniği kullanılır ve tamamen ağrısız bir işlemdir.

İmplant kac Asamali?

İmplant tedavileri iki aşamadan oluşur: Cerrahi aşaması ve üst yapı aşaması. İmplantın kemiğe yerleştirilme süresi olan cerrahi işlem normal şartlarda bir implant için yaklaşık 15 dakikadır.

İmplant diş ne kadar sürede takılır?

İmplant uygulaması hastanın genel sağlık, ağız ve diş sağlığı durumuna bakılarak 3 ile 4 ay gibi sürede tamamlanır. Bu süreç yapay diş kökünün canlı doku ile çene kemiğine kaynaması durumu için beklenen süredir. Hastadan hastaya fark etmiş olsa da bu süreler ortalama bir zaman dilimidir.