Erken emekli olmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Erken emekli olmak için ne yapmalı?
  2. Emekli olmak için hangi belgeler lazım?
  3. Ne kadar primle emekli olunur?
  4. Kaç gün primle emekli olunur?
  5. 63 engelli ne zaman emekli olurum?
  6. E devletten emekli başvurusu nasıl yapılır?
  7. Emekli olmak için nasıl dilekçe yazılır?

Erken emekli olmak için ne yapmalı?

Erken emeklilikte son durum, son günlerde en çok merak edilen konuların başında geliyor. Emekli olabilmek için doldurulması gereken belirli bir prim gün sayısı ve yaş şartı vardır. Bu prim gün sayısını ve yaş şartını aşağı çekerek erken emekli olabilirsiniz. Bunun için hizmet borçlanması yapmanız gerekir.

Emekli olmak için hangi belgeler lazım?

Erken emeklilik için gereken belgeler ise kimlik, dilekçe ve işyerinizden alacağınız sigortalı belge. Son olarak ise devletin araştırma hastanelerinden birinde engellilik derecesini raporla tespit etmeniz gerekiyor.

Ne kadar primle emekli olunur?

– 60 yaşını ve en az 7000 prim gününü doldurmuş olmalılar. – 08.09.1999 yılı sonrası sigorta başlangıcı olanların sigortalılık süre şartı bulunmamaktadır. 7000 iş günü ve 60 yaş şart yeterlidir. – 60 yaşını geçen, 25 yıl sigortalı olan ve en az 4500 gün prim ödeyen çalışanlar da emekli olabilirler.

Kaç gün primle emekli olunur?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.

63 engelli ne zaman emekli olurum?

BAĞ-KUR kapsamında engelli çalışanlar, vergi indiriminden yararlanmak sureti ile erken emeklilik için başvuruda bulundukları zaman; %60 ve üzeri engelli olanlar gün; %50-%59 arasında olanlar gün; %40-%49 arasında olanlar ise gün üzerinden emekli olabilme şansları vardır.

E devletten emekli başvurusu nasıl yapılır?

kimlik numaranızı ve e-Devlet şifremizi girdikten sonra Sisteme Giriş Yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra yönlendirildiğiniz sayfada başvuru yılınızı seçerek Sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle e-Devlet üzerinden emeklilik başvuru sorgulaması tamamlanmış olur.

Emekli olmak için nasıl dilekçe yazılır?

Emeklilik dilekçesinin teslim edilmesi gereken yer Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Bununla birlikte internet üzerinden başvuru da yapılabilir. Emekli olmak için bu dilekçenin online olarak doldurulması ya da SGK'ya teslim edilmesi yeterlidir.