Harezmi Kimdir ve Eserleri?

İçindekiler:

  1. Harezmi Kimdir ve Eserleri?
  2. Harezmi Kimdir çalışmaları?
  3. Harezmi kimdir matematiğe katkıları nelerdir?
  4. Harezminin cebire katkıları nelerdir?
  5. Harezmi ne ile uğraşmıştır?
  6. Pisagor kimdir ve ne yapmıştır?

Harezmi Kimdir ve Eserleri?

Harezmi'nin Eserleri: Harezmi'nin en büyük eseri cebirdir. Kendisi cebirin kurucusu ve geliştiricisidir. Bu konuda yazılan ilk ve yaygınlaştırılan kitap El Kitabü'l Muhtasar fi Hisabi'l Cebr ve'l Mukabele 'dir. Harezmi'nin bu eseri kendisine İslam ve batı bilim dünyasında çok ün kazandırmıştır.

Harezmi Kimdir çalışmaları?

Abbasi döneminde yaşamış büyük İslam bilgini olan El Harezmi, cebir ve algoritmayı keşfeden, sıfır rakamını ilk olarak açıklayan, insanlık tarihinin en önemli matematikçilerinden birisidir. Harezmi'nin neredeyse tüm kitapları Latinceye tercüme edilip batı ülkelerinde kullanılmıştır.

Harezmi kimdir matematiğe katkıları nelerdir?

Abbasi döneminde yaşamış dünyanın ilk matematikçilerinden olan Harezmi, büyük İslam bilginlerinden biridir. Özbekistan'ın Harezm şehrinde 780 yılında dünyaya gelmiştir. ... İnsanlık tarihinde ilk defa cebir ve algoritmayı keşfeden matematikçi El Harezmi'dir.

Harezminin cebire katkıları nelerdir?

Hârezmî, matematiğe “cebir”i kazandıran bilgindir. Hârezmî “0” (sıfır) ve bilinmeyen işareti “x”in mucidi olarak bilinir. 10 rakamdan oluşan basamaklı sayı sistemi üzerine bir eser yazarak bu rakamların İslam dünyası ve Batı'da tanınıp kullanılmasını sağlamıştır.

Harezmi ne ile uğraşmıştır?

Harezmi'nin neredeyse tüm kitapları Latinceye tercüme edilip batı ülkelerinde kullanılmıştır. Bu muazzam deha sadece matematik ile ilgilenmemiş astronomi ve coğrafya alanlarında yaptığı çalışmaları da günümüze kadar ulaşmıştır.

Pisagor kimdir ve ne yapmıştır?

570 - M.Ö. 495 yılları arasında yaşamış olan İyonyalı filozof, matematikçi ve Pisagorculuk olarak bilinen akımın kurucusudur. En iyi bilinen önermesi, kendi adıyla anılan Pisagor teoremidir. "Sayıların babası" olarak bilinir.